Pe lângă extrem de cunoscutul turneu de la Madrid, Țiriac deține, alături de fostul jucător german Rainer Schuttler, și competiția de la Geneva. Este vorba de un turneu ATP de 250 de puncte, a cărui soartă părea pecetluită.
În această primăvară, competiția a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus, dar se părea că toate indiciile duc către o singură soartă posibilă: desființarea.

Turneul lui Țiriac de la Geneva a găsit noi sponsori

Tenis
Djokovic îi ține în șah pe organizatorii Australian Open. Anunțul lui Nole
ACUM 7 ORE
Din fericire, deși perioada traversată e una grea din punct de vedere financiar, turneul va continua să existe cel puțin până în 2023. Pentru că ieri organizatorii au bătut palma cu un nou sponsor. Este vorba de o bancă importantă, Gonet&Cie, care va asigura astfel continuitatea turneului.
"S-a întâmplat ceva miraculos. Cum putem explica altfel când, în mijlocul unui cutremur economic, un eveniment sportiv beneficiază de sponsorul ideal. Turneul de la Geneva, deținut de Ion Țiriac și Rainer Schuttler, a trecut printr-o situație delicată la finalul lunii aprilie, dar a găsit un nou sponsor", notează 24heures.ch.
Turneul de la Geneva devenise unul de tradiție în anii '80, Borg, Wilander, Henri Leconte sau Muster impunându-se acolo. În perioada 1992-2014 competiția a dispărut din circuitul ATP, dar a revenit în urmă cu 5 ani, grație eforturilor lui Țiriac și Schuttler, care au mutat competiția de la Dusseldorf în Elveția.
În ciuda faptului că e un turneu mai degrabă mic, organizatorii au știut să atragă nume importante. Astfel, în ultimii 4 ani s-au impus jucători cu nume din circuit: Stan Wawrinka, de două ori, Marton Fucsovics sau Alexander Zverev.
Davis Cup
Rusia – Croația, finala Cupei Davis din acest an la Madrid. Fiecare tabără are câte două titluri
ACUM 8 ORE
Davis Cup
2021, anul în care Novak Djokovic a ratat titlurile la Jocurile Olimpice și Cupa Davis
ACUM 14 ORE