Melbourne, oraș care începând cu data de 15 ianuarie ar trebui să primească în sfârșit caravana tenisului mondial pentru primul turneu de Grand Slam al anului, reprogramat pentru intervalul 8-21 februarie 2021, a fost lovit din nou de coronavirus, după 61 de zile consecutive în care în statul Victoria nu se înregistrase vreun caz nou de infectare.
Confirmarea oficială a celor trei noi cazuri de coronavirus a venit miercuri dimineață din partea autorităților australiene. În mai puțin de șase săptămâni, Melbourne ar urma să găzduiască Australian Open-ul, un turneu pentru care organizatorii impun carantina de 14 zile tuturor sportivilor și un număr limitat de membri în staff.
Cotidianul "L'Equipe" avertizează că reaparația cazurilor de coronavirus poate arunca în aer organizarea Australian Open-ului. În acest moment, informațiile arată că noile infectări nu au legătură cu hotelul desemnat deja pentru a deveni "bula" jucătorilor de tenis, însă în următoarele ore autoritățile sanitare vor duce o luptă contracronometru pentru a identifica toți contacții direcți ai celor infectați și pentru a limita răspândirea virusului.
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN 2022 LIVE BLOG / Halep, Cîrstea și Begu intră în focuri!
ACUM O ORĂ
Presa internațională mai transmite, totodată, că statul Victoria este la un pas de a-și închide din nou granițele.

Australian Open 2021, amenințat de apariția noilor cazuri de coronavirus

Autoritățile statului Victoria au ezitat mult timp să își dea acordul pentru organizarea Australian Open-ului, lucru care a adus nemulțumiri la toate nivelurile. În cele din urmă, "Tennis Australia" a obținut sprijinul, însă sub condiții grele.
Din păcate, nimic nu mai este sigur în ceea ce privește evenimentele sportive în 2021: Indian Wells va fi cel puțin amânat pentru al doilea an consecutiv din cauza pandemiei, renunțând la datele sale obișnuite din luna martie. Însă California nu știe deocamdată dacă va reușit să întâmpine caravana tenisului în 2021.
Tenis
Australian Open 2022 | Top 5 lovituri din prima zi de la Melbourne
ACUM 4 ORE
Australian Open
Președintele Serbiei, alături de Djokovic: "Ar fi fost tratat diferit dacă nu provenea din Serbia"
ACUM 4 ORE