Asociația de Tenis Feminin a publicat luni dimineața clasamentul jucătoarelor care se luptă pentru participarea la Turneul Campioanelor, competiție ce va avea loc la finalul anului, iar Simona Halep a coborât până pe locul 10, cu 1096 de puncte.
Ea se află pe locul 21 WTA, iar Sorana Cîrstea (27 WTA) este a doua cea mai bine clasată jucătoare din România. Veronika Kudermetova (25 de ani, 25 WTA) a depășit-o pe Simona Halep, după ce a jucat finala la Istanbul, antreior eliminând-o chiar pe Sorana Cîrstea. Chiar și așa, este greu de crezut că rusoaica va putea participa la acest turneu în contextul situației din Ucraina.
În atare condiții, dacă nu vor interveni accidentările, Halep nu ar trebui să rateze Turneul Campioanelor, care adună la start cele mai bune 8 jucătoare ale sezonului. Anul trecut ea a lipsit de la Guadalajara, noua locație a competiției, dar anterior fusese prezentă la 6 ediții ale turneului care strânge laolaltă cele mai bune 8 sportive dintr-un an calendaristic.
Roland-Garros
Roland-Garros : Novak Djokovic vs Yoshihito Nishioka
ACUM 3 ORE
Cea mai bună performanță a campioanei noatre la Turneul Campioanelor a fost finala din 2014. După ce a învins-o fără drept de apel pe Serena Williams în grupă, jucătoarea din SUA și-a luat revanșa în ultimul act.

Simona Halep, în grafic pentru Roland Garros, marele obiectiv al anului

La turneul de la Madrid, ar trebui să vedem rezultatele primelor săptămâni de antrenament ale lui Halep cu reputatul tehnician francez. Mai apoi, cei doi vor face deplasarea la Roma, acolo unde vor face ultimele pregătiri înainte de Roland Garros, turneu major programat în perioada 22 mai - 5 iunie, în direct pe Eurosport și Eurosport Player. Acesta e marele obiectiv al Simonei, care e văzută de specialiști cu a doua șansă la trofeu, după Iga Swiatek.
Simona Halep și Patrick Mouratoglou au anunțat la începutul lunii aprilie că vor lucra împreună. "Sunt încântată de începutul acestui nou capitol din cariera mea. La serviciu Patrick Mouratoglou", a postat pe Twitter dubla campioană de Grand Slam din România.Patrick Mouratoglou, francez de origine greacă, în vârstă de 51 de ani, a lucrat anterior cu Serena Williams din 2012.
Halep speră să facă o repetiție cât mai bună pentru Roland Garros la Madrid, turneu pe care l-a câștigat în două rânduri și unde a mai jucat alte două finale (pierdute la Sharapova - 2014 și Bertens - 2019).
Simona Halep a părăsit top 20 WTA în această săptămână, iar rezultate bune la Madrid și Roma se vor traduce și într-o poziție mai bună pe tablou pentru Roland Garros.
Roland-Garros
Roland-Garros : Petra Kvitova vs Anna Bondar
ACUM 3 ORE