Simona Halep, cea mai bună tenismenă a României, ar trebui să ajungă la Palermo în următoarele zile, iar organizatorii au anunțat că sportiva noastră va putea, potrivit unor reglementări, să facă deplasarea în Italia, în ciuda ultimei măsuri luate de Ministrul Sănătății din Italia. Italia a impus, vineri, o perioadă de carantină pentru persoanele care vin din Romania și Bulgaria, iar prezența Simonei Halep la turneul de la Palermo, programat la începutul lunii august, a fost pusă serios în pericol.
Ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza, a anunțat printr-un mesaj postat pe Twitter vineri după amiază că cetățenii care vin din România și Bulgaria vor intra în carantină timp de 14 zile. Autoritățile italiene au decis instituirea carantinei pentru români după ce, în ultima perioadă, numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 în România a crescut abrupt. Ministrul italian al Sănătății a luat decizia în urma unei întâlniri cu șefii instituțiilor de sănătate și cu ministrul de Interne. "Virusul nu este înfrânt şi continuă să circule. Din acest motiv trebuie să fim în continuare precauţi", a explicat ministrul italian într-o postare pe Twitter. Chiar și așa, organizatorii turneului au solicitat ministrului Sănătății o derogare pentru a o avea pe Simona Halep la eveniment.

Simona Halep va putea face deplasarea la Palermo, anunță organizatorii

Tenis
Simona Halep a anunțat încetarea colaborării cu Virginia Ruzici! Mesajul tenismenei
ACUM 7 ORE
“Simona Halep ar trebui să participe la cea de-a 31-a ediție a Palermo Ladies Open. În urma unei interpretăzi literale a măsurilor implementate, se pare că muncitorii, deci și atleții profesioniști, vor putea să beneficieze de scutire a perioadei de carantinare. Așteptăm o clarificare oficială în acest sens din partea autorităților competente, dar suntem încrezători că se va putea. Am asigurat-o pe manager-ul Simonei Halep, Virginia Ruzici”, a transmis directorul turneului, Oliviero Palma, care a și transmis, pentru Eurosport România, când va afla Simona Halep cu certitudine dacă va putea să facă deplasarea în Italia.
Cel mai probabil, un verdict se va da la începutul săptămânii viitoare. Situația jucătoarelor din România care vor să joace la turneele din Italia nu este prea bună. De pildă, turneul de la Palermo debutează pe 3 august cu meciuri de pe tabloul principal. În acest moment nu mai este efectiv timp pentru carantina de 14 zile. Într-o situație și mai grea se regăsesc Sorana Cîrstea (75 WTA), Irina Begu (81 WTA) și Patricia Țig (85 WTA), care erau programate să ia startul în calificările turneului italian, care încep pe 1 august.
Roland Garros
Mouratoglou a dezvăluit cum se simte Simona Halep, după eliminarea de la Paris! Anunțul făcut
ACUM 9 ORE
Roland Garros
Wilander & Henman, impresionați de Simona Halep, după eliminarea de la Roland Garros! Ce au remarcat
IERI LA 13:22