Roger Federer nu se gândește la retragere. Marele campion elvețian a dezvăluit că îi este foarte greu în acest moment să pună stop carierei sale fabuloase, în care a cucerit 20 de titluri de Grand Slam. Acesta a acordat un interviu revistei elvețiene Ringier în care a vorbit despre retragere, fiind de părere că nu ar exista un mod perfect de a pune stop:
"Nu cred că există așa ceva pentru mine. Îmi este foarte greu să renunț, dar nu mă tem. Nu există un moment perfect în care să te retragi. Mi-aș dori ca eu să îl pot alege. Sunt sigur că voi știi, atunci când va veni momentul. Va fi o tranziție netedă.
Nu mă tem de ce va fi după ce mă voi retrage. Eu și Mirka (n.r. soția sa) am reușit să păstrăm un echilibru între tenis, familie și prieteni. Acest lucru mă face mândru. Până la urmă, ce e cel mai important în viață?", a declarat Roger Federer.
Wimbledon
ATP amenință LTA cu excluderea din competiții în 2023, dacă rușii vor fi interziși iar la Wimbledon
ACUM 3 ORE

Cum a reușit Federer să își stăpânească emoțiile pe terenul de tenis

Roger Federer este cunoscut drept un jucător care a știut mereu să își mențină echilibrul pe terenul de tenis, acesta fiind un adevărat model pentru jucătorii care nu își putea stăpânii emoțiile în momentele dificile ale partidelor. Acesta a recunoscut că în tinerețe era extrem de emotiv, având mari probleme în a își stăpâni emoțiile în urma înfrângerilor:
"Eram un băiat care se exterioriza. Toate ieșirile și momentele de nervozitate aveau loc pe terenul de tenis. Familia și prietenii mi-au spus că sunt dificil, să nu mai fiu prost și să conștientizez că și alți jucători care pot juca bine. Atunci am știut că am nevoie de o schimbare.
https://i.eurosport.com/2021/08/25/3206862.jpg
Cum puteam să ignor un punct prost? Un truc care m-a ajutat a fost cel cu prosopul. Bebelușii au o păturică sau un ursuleț de pluș. Antrenorul mi-a spus că și eu am nevoie de așa ceva. Ceva care să mă ajute să fiu în lumea mea pentru câteva momente. Foarte simplu, dar și de ajutor. Apoi a devenit un ritual. Punct pierdut, prosop", a mai spus Roger Federer.
Întrebat cum și-ar dori ca lumea să își aducă aminte de tenismenul Roger Federer, elvețianul a spus: "Sper că lumea își va aduce aminte de mine drept un jucător bun și cool. Ca om, sper că am putut fi un exemplu. Chiar dacă ai succes, poți trata oamenii cu respect".
Roger Federer se antrenează zilnic și se pregătește să revină pe teren în 2022. Robert Federer, tatăl marelui campion elvețian, a făcut câteva declarații care le dau speranțe fanilor săi în ceea ce privește Australian Open.
Turneul Campionilor de la Torino va fi în direct și în exclusivitate, în perioada 14-21 noiembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Rublev i s-a opus lui Putin și e mândru de ce a făcut
ACUM 4 ORE
Tenis
Lovitură de teatru în tenisul feminin. Cine e noul antrenor al Karolinei Pliskova
ACUM 6 ORE