Anul trecut, Roger Federer a suferit o nouă intervenție chirugicală la genunchi, după turneul de la Wimbledon. Fanii elvețianului au sperat ca acesta să revină cât mai repede, mulți crezând că Australian Open va fi locul în care fostul număr 1 mondial își va face revenirea, dar recuperarea nu i-a permis acest lucru.
La finalul anului trecut, Federer a declarat că obiectivul său este să revină la Wimbledon, dar recuperarea pare că nu decurge conform planului. Severin Luthi, unul dintre antrenorii lui Federer, nu crede că obiectivul de a juca la Wimbledon în acest an este realizabil în acest moment:
"În acest moment nu văd cum ar putea merge la Wimbledon. Nu sunt genul de persoană care să spună că e imposibil, dar nu îmi pot imagina în acest moment", a declarat Luthi pentru Tager Anzeiger.
Roland Garros
Halep a defilat în primul tur la Roland Garros, după ce a ajuns în top! Statistica e elocventă
ACUM 10 MINUTE
Citește și:

Roger Federer va reveni pe terenul de tenis alături de soția sa, Mirka

Federer lucrează alături de Pierre Paganini, antrenorul său de fitness și Daniel Troxler, fizioterapeutul său, dar încă nu a început pregătirea fizică. În următoarele săptămâni, Federer va reveni pe terenul de tenis și va începe să lovească din nou mingea alături de soția sa, Mirka:
"Cel mai important lucru pentru el este să revină ușor-ușor. Încă este la stadiul de recuperare. Lucrează la sală. Nu numai că își întărește mușchii picioarelor, dar întregului corp", a subliniat Luthi.
https://i.eurosport.com/2020/07/20/2852912.jpg
Sezonul trecut, Federer a ajuns până în optimi la Roland Garros și până în sferturi la Wimbledon. Cu toate acestea, durerea l-a forțat să se întoarcă pe masa de operație, iar acum își ia tot timpul necesar pentru recuperare.
În afara turneului de la Wimbledon, Federer s-a arătat interesat în 2022 doar de Laver Cup, competiție care în acest an va avea loc la Londra, în perioada 23-25 septembrie 2022. De asemenea, ținând cont că în luna august va împlini 41 de ani, este foarte probabil ca Laver Cup să fie unul dintre ultimele evenimente din cariera lui Federer, în condițiile în care recuperarea sa nu pare să avanseze, așa cum și-ar fi dorit.
Roland-Garros
Roland-Garros 2022 : Top 5 puncte din ziua a doua
ACUM O ORĂ
Roland Garros
Simona Halep - Nastaja Schunk, în turul 1 la Roland Garros, LIVE pe Eurosport, după ora 15:30
ACUM O ORĂ