Victoria Azarenka a fost eliminată în turul 3 la Indian Wells, după ce a fost învinsă, scor 6-3, 6-4, de Elina Rybakina. În timpul setului secund, jucătoarea din Belarus a început să plângă, după ce a comis o dublă greșeală, la 2-2.
Partida a fost întreruptă pentru câteva minute, iar arbitrul de scaun a coborât pe teren pentru a afla ce se întâmplă cu Azarenka. Aceasta nu a putut să îi explice motivul pentru care a început să plângă și și-a cerut scuze de mai multe ori.
Partida a continuat, iar fostul număr 1 mondial a reușit să încheie meciul pe teren. La finalul partidei, Azarenka s-a grăbit să părăsească terenul în timp ce saluta spectatorii prezenți în tribune, care au aplaudat-o.
Miami Open
"WTA va trebui să o investigheze!" Reacție dură față de Azarenka după retragerea de la Miami Open
28/03/2022 LA 11:35
Ulterior acelui moment, sportiva de 32 de ani a dispărut de pe rețelele de socializare. Vizibil afectată de situația din Ucraina, pe care a comentat-o printr-un mesaj transmis înainte de Indian Wells, Victoria Azarenka și-a șters conturile din mediul online.
Citește și:

MESAJUL DUREROS AL VICTORIEI AZARENKA DESPRE RĂZBOIUL DIN UCRAINA

Victoria Azarenka, una dintre cele mai importante jucătoare de tenis din Belarus, și-a exprimat la începutul acestei luni părerea despre situația dramatică din Ucraina, care a fost invadată și bombardată în ultimele zile de armata rusă.
Sportiva de pe locul 16 WTA a mărturisit că este devastată de evenimentele sângeroase care au marcat toată lumea în ultimele săptămâni și a cerut încetarea războiului și restabilirea păcii.
În plus, Azarenka a spus că este "sfâșietor să vezi câți oameni nevinovați au fost afectați" de acțiunile rușilor, al căror aliat în acest război este Belarusul, de pe teritoriul căruia au fost lansate câteva rachete.
"Sunt devastată de acțiunile care au avut loc în ultimele zile în și împotriva Ucrainei. Este sfâșietor să vezi câți oameni nevinovați au fost afectați și continuă să fie afectați de asemenea violențe.
Încă din copilărie, am văzut și am trăit alături de ucraineni și bieloruși, ambele națiuni fiind prietenoase și susținându-se una pe cealaltă. Îmi este greu să asist la separarea violentă care are loc în prezent, în loc să ne sprijinim și să găsim compasiune unul pentru celălalt.
Inima mea este alături de toți cei afectați direct și indirect de acest război care provoacă atât de multă durere și suferință. Sper și îmi doresc pace și încheierea războiului", a scris Victoria Azarenka pe rețelele de socializare.
Tenis
Simona Halep, parcurs facil la Miami! Sorana Cîrstea, tragere la sorţi de coşmar
21/03/2022 LA 05:46
BNP Paribas Open
Simona Halep, a 3-a favorită să câștige Indian Wells, după ce 10 capi de serie au părăsit turneul
13/03/2022 LA 18:32