Victoria Azarenka, una dintre cele mai importante jucătoare de tenis din Belarus, și-a exprimat miercuri părerea despre situația dramatică din Ucraina, care a fost invadată și bombardată în ultimele zile de armata rusă.
Sportiva de pe locul 16 WTA a mărturisit că este devastată de evenimentele sângeroase care au marcat toată lumea în ultima săptămână și a cerut încetarea războiului și restabilirea păcii.
În plus, Azarenka a spus că este "sfâșietor să vezi câți oameni nevinovați au fost afectați" de acțiunile rușilor, al căror aliat în acest război este Belarusul, de pe teritoriul căruia au fost lansate câteva rachete.
Tenis
Svitolina a cerut excluderea sportivilor din Rusia și Belarus din circuit! Anunțul ucrainencei
21/04/2022 LA 06:51
"Sunt devastată de acțiunile care au avut loc în ultimele zile în și împotriva Ucrainei. Este sfâșietor să vezi câți oameni nevinovați au fost afectați și continuă să fie afectați de asemenea violențe.
Încă din copilărie, am văzut și am trăit alături de ucraineni și bieloruși, ambele națiuni fiind prietenoase și susținându-se una pe cealaltă. Îmi este greu să asist la separarea violentă care are loc în prezent, în loc să ne sprijinim și să găsim compasiune unul pentru celălalt.
Inima mea este alături de toți cei afectați direct și indirect de acest război care provoacă atât de multă durere și suferință. Sper și îmi doresc pace și încheierea războiului", a scris Victoria Azarenka pe rețelele de socializare.
Citește și:

Cum au reacționat sportivele din Ucraina și Rusia

Prin mesajul transmis în această seară, Victoria Azarenka s-a alăturat altor sportive care au comentat situația din Ucraina. De pildă, Elina Svitolina a vorbit în mai multe rânduri despre războiul izbucnit în urmă cu o săptămână și a decis să își doneze toate premiile pe care le va câștiga în tenis, în perioada următoare, pentru a-și ajuta țara.
În plus, Anastasia Pavlyuchenkova, numărul 14 WTA și cea mai bine clasată jucătoare din Rusia, a făcut un apel către toți sportivii ruși. Într-o intervenție la CNN, rusoaica a declarat că își dorește ca mai mulți sportivi din țara ei să vorbească despre războiul din Ucraina și că se teme pentru viitor:
"Îmi provoacă frică, sunt confuză (...). Nu pot decât să vorbesc. Nu pot decât să sper că mai mulți sportivi vor vorbi despre această situație. Nu sunt politician, sunt doar o femeie care joacă tenis profesionist. Încerc doar să vorbesc, să îmi exprim punctul de vedere. Nu vreau violență. Vrem doar pace și iubire și să se oprească războiul.
Mă tem pentru viitor. Trebuie să ne gândim și la copiii noștri. Vreau un viitor pentru copii (...). Nu vreau să fiu egoistă și să vorbesc despre cariera mea, nu este vorba despre sport și tenis în acest moment. (...) Este vorba despre viitor și despre viețile noastre", a declarat Pavlyuchenkova la CNN.
Tenis
Elina Svitolina a pus-o pe Simona Halep lângă Rafael Nadal! La ce capitol o consideră cea mai bună
19/04/2022 LA 13:34
Tenis
"Extrem de dificil" Svitolina, hotărâre drastică! Anunțul făcut la o lună după izbucnirea războiului
29/03/2022 LA 15:23