În iunie 2019, Țiriac a fost ales cu 32 de voturi noul președinte al Federației, însă principalul său contracandidat, Marius Vecerdea (care a obținut 11 sufragii), a contestat rezultatele, acționând în instanță Federația Română de Tenis.
Azi, Curtea de Apel a respins ca nefondate apelurile formulate de Vecerdea, astfel că Federația de Tenis va putea beneficia în sfârșit de finanțare de la bugetul de stat. Inclusiv Simona Halep a vorbit în ultimele luni despre cât de nedrept este pentru tenisul românesc ca Ministerul Tineretului și Sporturilor să nu poată ajuta sportul alb. "Cred că Federaţia Română de Tenis ar trebui să fie recunoscută de Guvern şi finanţată pentru că cei care suferă sunt juniorii", a spus Simona Halep la Pro TV.
Odată cu victoria de azi, alegerea lui Țiriac în fruntea FRT este legitimă, iar tenisul se va bucura de aceleași drepturi ca și celelate sporturi, când vine vorba de finanțarea de la bugetul de stat.
Diriyah Tennis Cup
Stefanos Tsitsipas, out de la Diriyah Cup! Elenul, învins în două seturi de Cameron Norrie
ACUM 5 ORE
"Prin hotărârea definitivă pronunţată astăzi, 11.06.2020, Curtea de Apel Bucureşti a respins ca nefondate toate apelurile formulate de asociaţiile Tenis Club Pamira, Tenis Club Olimp şi Triumf 2000 împotriva sentinţei Tribunalului Bucureşti prin care s-a dispus înscrierea noii componenţe a organelor de conducere ale Federaţiei Române de Tenis, votată prin hotărârea Adunării Generale de Alegeri din 19.06.2019.
În consecinţă, înscrierea noii componenţe a organelor de conducere a fost confirmată cu titlu definitiv de instanţele de judecată. Comitetul Director al FRT este compus din Ioan Ţiriac - Preşedinte, George Cosac, Răzvan Itu, Alina Cercel-Tecşor şi Adrian Marcu - Vicepreşedinţi", se arată într-un comunicat de presă al FRT.

Federația Română de Tenis va putea ajuta din nou juniorii

Procesul intentat a adus o serie de prejudicii tenisului românesc, cei mai afectați fiind juniorii, care nu au mai putut fi sprijiniți de Federația Română de Tenis.
"Federaţia Română de tenis precizează că activitatea i-a fost afectată pe nedrept de acţiunea în justiţie formulată de Marius Vecerdea: "Demersurile de înscriere în Registrul Federaţiilor a noilor organe de conducere au fost tergiversate timp de 1 an în principal din cauza acţiunilor abuzive ale asociaţiei Tenis Club Pamira, care a fost şi amendată de Tribunalul Bucureşti pentru exercitarea cu rea-credinţă a drepturilor procesuale.
Această tergiversare a condus la pierderea de către FRT a finanţării din partea MTS pentru anul în curs, aspect ce a afectat şi afectează nedrept şi grav dezvoltarea tenisului românesc, în special sectorul de copii şi juniori. Contrar credinţei manifestate de asociaţia Tenis Club Pamira, formularea de multiple cereri şi acuzaţii lipsite de temei şi defăimătoare nu poate înfrânge adevărul judiciar constatat printr-o hotărâre judecătorească cu caracter definitiv", se mai arată în comunicat.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Diriyah Tennis Cup
Zverev, primele impresii după revenirea pe teren! Germanul îi ia ca exemple pe Nadal și Federer
ACUM 6 ORE
Diriyah Tennis Cup
Diriyah Cup | Rezumatul partidei Daniil Medvedev - Alexander Zverev, câștigată de rus în două seturi
ACUM 7 ORE