Pregătirile au intrat în linie dreaptă la Londra, acolo unde va începe mâine Laver Cup 2022, unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului prin prisma faptului că Roger Federer își ia rămas bun de la tenis, la 41 de ani. Marele campion elvețian va juca vineri seară ultimul meci al carierei, alături de Rafael Nadal, împotriva echipei formate din Jack Sock și Frances Tiafoe.
Cei doi s-au antrenat azi în compania unui alt dublu legendar, format din Novak Djokovic și Andy Murray. Aceștia din urmă sunt de asemenea așteptați să evolueze la dublu în acest weekend pentru echipa Europei. Imaginile cu Federer, Nadal, Djokovic și Murray antrenându-se în O2 Arena, la Londra, au ajuns imediat virale. Practic, pe același teren s-au aflat 66 de titluri de Grand Slam în același timp și 933 de săptămâni adunate pe locul 1 ATP.
Wimbledon
Rod Laver surprinde! De ce crede că nu a reușit Kyrgios să-l învingă pe Djokovic la Wimbledon
ACUM 13 ORE
CITEȘTE ȘI:

Antrenament stelar la Laver Cup: Federer și Nadal, împotriva dublului Djokovic / Murray

Turneul se joacă pe parcursul a trei zile, primele două zile fiind formate dintr-o sesiune de zi și una de noapte, iar în cea de-a treia zi e programată doar o sesiune de zi. În fiecare zi se dispută patru meciuri - trei de simplu și unul de dublu. Toate meciurile se dispută în sistemul cel mai bun din trei seturi.
Dacă jucătorii sunt la egalitate după primele două seturi, în decisiv se joacă pe sistemul de departajare până la 10 puncte. Fiecare victorie îi aduce echipei un punct vineri, două puncte sâmbătă și trei puncte duminică. Prima echipă care ajunge la 13 puncte (dintr-un total de 24 de puncte disponibile) câștigă trofeul. În cazul în care scorul e 12:12 la finalul tuturor meciurilor, se joacă un al cincilea meci ("Decider") în ultima zi pentru a stabili câștigătorul.
  • Echipa Europei: Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Andy Murray, Stefanos Tsitsipas, Casper Ruud, Matteo Berrettini (rezervă), Bjorn Borg (căpitan) și Thomas Engqvist (vicecăpitan)
  • Echipa Lumii: Felix Auger-Aliassime, Taylor Fritz, Diego Schwartzman, Alex de Minaur, Frances Tiafoe, Jack Sock, Tommy Paul (rezervă), John McEnroe (căpitan), Patrick McEnroe (vicecăpitan)
Programul zilei de vineri la Laver Cup:
  • Ruud – Sock, ora 14.45
  • Tsitsipas – Schwartzman, ora 16.30
  • Murray – De Minaur, ora 21.00
  • Federer/Nadal – Sock/Tiafoe, ora 22.30
Laver Cup, ultimul turneu din cariera marelui Roger Federer, este în direct în perioada 23-25 septembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.

Se apropie Laver Cup 2022, cu Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray

Tel Aviv Watergen Open
Novak Djokovic a rupt tăcerea la Tel Aviv despre accidentarea de la mână: "Acum bat în lemn!"
ACUM 17 ORE
Tenis
Roger Federer, confesiune amară după retragerea din tenis: "Am pierdut totul, e ironic!"
ACUM 18 ORE