În urmă cu o săptămână a cucerit marele titlu la turneul Masters de la Miami, însă jurnaliștii nu s-au arătat interesați de reușita lui Hubert Hurkacz decât pe moment, după succesul obținut în Florida. Hurkacz a câștigat primul meci disputat pe zgura de la Monte Carlo în fața italianului Thomas Fabbiano (171 ATP), scor 6-3, 3-6, 6-3, dar apoi a cedat în fața britanicului Dan Evans în minimum de seturi.
După victoria din primul tur, polonezul a fost protagonistul unui moment de-a dreptul jenant la conferința de presă. Hurkacz a fost solicitat la întâlnirea cu jurnaliștii, dar când acesta a sosit absolut nimeni nu i-a adresat întrebări, nici măcar jurnaliștii din țara sa. Chiar dacă un reprezentant al turneului a insistat, nimeni nu a propus vreo întrebare pentru Hubert Hurkacz.

Hubert Hurkacz, umilit la conferința de presă de la Monte Carlo

Nitto ATP Finals
Alexander Zverev e în semifinale la Turneul Campionilor. Germanul, duel cu Djokovic pentru finală
18/11/2021 LA 14:25
"Salutare! Vom începe conferința de presă a lui Hubert Hurkacz. Câteva întrebări în engleză, iar apoi vom trece la poloneză. Cine vrea să înceapă? Ridicați mâna, vă rog. Vreo întrebare în engleză? Nu. Ok, trecem la poloneză. Vreo întrebare?", a transmis unul dintre organizatorii turneului. Hurkacz a zâmbit amar: "Nicio întrebare, frumos. Frumoasă conferință de presă! Mulțumesc! A fost rapid", a fost reacția jucătorului.
"Ai fost solicitat la conferința de presă, Hubert", a justificat organizatorul chemarea numărului 16 mondial la conferința de presă. "Nu au existat întrebări pentru Hubert Hurkacz, astfel că devine candidat pentru cea mai jenantă conferință de presă realizată vreodată", a scris Sky Sports, pe Twitter.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Nitto ATP Finals
Jannik Sinner, victorie în fața lui Hubert Hurkacz la Turneul Campionilor
16/11/2021 LA 21:45
Nitto ATP Finals
Jannik Sinner, la Turneul Campionilor. Italianul rescrie istoria la Torino în meciul Hurkacz
16/11/2021 LA 18:03