Rafael Nadal a oferit un amplu interviu pentru Eurosport, în care a vorbit despre ce s-a întâmplat în perioada de pandemie, despre ce urmează pentru el, despre cum pot fi ajutați jucătorii mai slab cotați, dar și despre cele mai bune meciuri din carieră. Marele campion iberic a vorbit și situația din New York, acolo unde ar trebui să meargă la final de august pentru US Open (31 august - 14 septembrie), turneu la care este campion en-titre.
US Open e în calendar și sperăm cu toții că se va putea ține. Vei fi confortabil să mergi la New York, având în vedere situația de acolo?
Astăzi dacă mă întrebi, nu. Dar, peste două luni, sper ca lucrurile să stea diferit. Dar sunt chestii pe care nu am cum să le anticipez, nu știm ce ne rezevă viitorul. Fiecare dintre noi vrea să reînceapă turneele, fiecare vrea să joace tenis din nou. Dar e o situație fără precedent, astfel că e greu să faci predicții în legătură cu ce se va întâmpla.
Laver Cup
Rafa Nadal, propunere inedită pentru Roger Federer înaintea noului sezon competițional
ACUM 9 ORE
Cred că e dificil să simți că nu ești în control. Pe teren, joci așa cum ți-ai planificat, înainte de fiecare sezon îți faci un program al turneelor la care vei merge. Acum, cele mai multe lucruri nu mai depind de tine.
Am fost în control doar parțial înainte de pandemie. Corpul meu nu m-a lăsat să fiu în control total (n.r. zâmbește).
Acest lucru e cel mai greu în acest moment, nu? Să îți aduci corpul la nivelul de competiție.
Sunt relaxat și nu îmi fac griji din acest punct de vedere. E clar că toți suferim, dar cum am mai spus-o, mintea mea nu e setată în acest moment pe tenis. Nu mi-am pus problema așa, că vreau neapărat să se țină US Open sau Roland Garros. Încerc doar să mă bucur de viață, să fiu alături de cei apropiați. Dacă cineva vine mâine și îmi spune "E oficial, US Open se ține", atunci cu siguranță că mintea mea se va reseta și mă voi apuca de muncă, astfel încât să am un plan bine definit pentru viitor. Dar în momentul acesta nimic nu e clar, așa că nu vreau să mă stresez inutil. Nu vreau să pun presiune pe mine. Încerc pur și simplu să mă bucur de fiecare moment de relaxare, atâta tot.

Rafael Nadal, vehement în privința US Open: "Nu mi-ar plăcea să merg acum la New York"

Tenisul la nivelul celor două circuite este suspendat până la 1 august, o decizie de reluare ar putea fi anunțată pe 10 iunie, în timp ce organizatorii US Open ar putea hotărî până în luna iulie ce se întâmplă cu turneul de la Flushing Meadows.
https://i.eurosport.com/2020/06/04/2828317.jpg
Tenis
Nadal: "Trec printr-un proces complicat, dureros, dar am în minte un singur lucru"
22/09/2021 LA 08:58
Tenis
Cât câștigă în prezent Emma Răducanu din contractele cu Nike și Wilson și ce oferte are pe masă
20/09/2021 LA 08:24