Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Adversara Simonei Halep din semifinala de la Birmingham, Haddad Maia a făcut o declarație ciudată

Ion Alexandru

Actualizat 18/06/2022 la 08:42 GMT+3

Simona Halep nu a pierdut set la Birmingham și va juca pentru un loc în finala turneului cu Beatriz Haddad Maia. Brazilianca a devenit în urmă cu o săptămână prima jucătoare din țara sa care se impune într-un turneu pe iarbă după 54 de ani!

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep a avut un parcurs perfect la Birmingham până acum, cu victorii scurte în fața unor jucătoare obișnuite cu iarba: Tsurenko, Dart și Boulter. Pentru a se califica în finala turneului va trebui să treacă și de Beatriz Haddad Maia. Brazilianca de 26 de ani a urcat pe locul 32 WTA după succesul de la Nottingham. Haddad Maia s-a impus cu 6-4, 1-6, 6-3 în finală în fața americancei Riske și a devenit prima brazilianca învingătoare într-un turneu pe iarbă de la Maria Bueno în 1968. Printre jucătoarele învinse pe iarba de la Nottigham a fost și favorita principală a turneului, Maria Sakkari.
Simona Halep s-a întâlnit de două ori cu Beatriz Haddad Maia și a învins de fiecare dată în minimum de seturi. Prima dintre întâlniri a fost pe iarbă, suprafață pe care se va juca și astăzi.
  • Wimbledon 2017, Halep - Haddad Maia 7-5, 6-3
  • Australian Open 2022, Halep - Haddad Maia 6-2, 6-0
picture

Australian Open 2022 | Rezumatul unui meci perfect: Simona Halep - Beatriz Haddad Maia 6-2, 6-0

Beatriz Haddad Maia a uitat meciurile cu Halep

Victoriile obținute de Halep până acum în fața lui Beatriz Haddad Maia nu i-au provocat coșmaruri celei mai bune brazilience din circuit.
”Nu mai țineam minte că am jucat contra ei, dar e o mare jucătoare. E campioană de Grand Slam, o respect mult, este una dintre cele mai bune din circuit. Dar voi face tot ce pot. O să mă distrez, vremea e foarte frumoasă. Voi juca cât de bine pot”, a spus Haddad Maia, la finalul victoriei cu Camila Giorgi, din sferturile de finală de la Birmingham.
Haddad Maia va fi în premieră în Top 30 începând de luni indiferent de rezultatul meciului cu Halep. În schimb fostul număr 1 mondial ar putea urca până pe poziția a 17-a dacă se va impune pe iarba de la Birmingham.
picture

Simona Halep, după ce a cedat doar 2 game-uri cu Haddad Maia: "Am crezut că poate să revină"

Visăm la prima finală românească pe iarbă

Simona Halep și Sorana Cîrstea sunt într-o formă excelentă la debutul sezonului de iarbă și s-ar putea ăntîni în finala de la Birmingham. Halep (20 WTA) trebuie să treacă de Haddad Maia, în timp ce Cîrstea (36 WTA) are meci greu cu Zhang. Chinezoaica este pe locul 56 WTA și a trecut în turul 2 de Gabriela Ruse, după un meci foarte disputat terminat în prelungirile setului decisiv.
Ambele jucătoare din România sunt favorite la pariuri pentru o calificare în finala de iarba de la Birmingham!
Cîrstea - Zhang și Halep - Haddad Maia vor fi de la ora 13 în format livetext pe Eurosport.ro
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo