Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep s-a calificat în optimi la Birmingham! Românca, a 9-a victorie din circuit cu Lesia Tsurenko

Irina Aldea

Actualizat 13/06/2022 la 18:06 GMT+3

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală la Birmingham după ce a obținut victoria cu numărul 9 în fața Lesiei Tsurenko. Aceasta este prima victorie a Simonei pe iarbă în aproape 3 ani, de la succesul răsunător de la Wimbledon 2019.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

GAME, SET & MECI, Simona Halep! Sportiva noastră se califică în optimile de finală la Birmingham după ce trece de Lesia Tsurenko cu scorul de 6-1, 6-4, după o oră și 18 minute de joc. În continuare, Simona se va duela britanica Harriet Dart, ocupanta locului 106 WTA. Aceasta din urmă a trecut de Camila Osorio cu scorul de 6-2, 6-0, la capătul unui meci care a durat o oră și 20 de minute de joc.
Simona Halep și Harriet Dart s-au întâlnit până acum o singură dată în circuit, la Australian Open în 2020, în turul al doilea. Atunci, românca s-a impus fără mari emoții, cu scorul de 6-2, 6-4. Harriet Dart, în vârstă de 25 de ani, este beneficiara unui wild card la Birmingham.
  • 5-4. Simona Halep obține break-ul și va servi pentru calificarea în optimile de finală la Birmingham.
  • 4-4. Simona Halep egalează la 4. Urmează câteva game-uri foarte importante.
  • 3-4. Tsurenko își face serviciul după revenirea de la vestiare.
  • 3-3. Simona Halep joacă mult mai bine și-și face pentru prima dată serviciul în setul secund. Lesia Tsurenko acuză probleme la stomac și iese de pe teren de urgență.
  • 2-3. Simona Halep face un game excelent de retur și se apropie la doar un game de Tsurenko.
  • 1-3. Din păcate, Simona nu reușește să-și facă serviciul, iar Tsurenko e în față.
  • 1-2. Simona face imediat rebreak-ul.
  • 0-2. Simona Halep își cedează pentru prima dată serviciul în meci, iar Tsurenko obține break-ul.
  • 0-1. Lesia Tsurenko începe cu dreptul în setul 2 și-și face serviciul.
  • Începe setul secund.
  • 6-1. Simona Halep își adjudecă primul set după 31 de minute de joc, 6-1.
  • 5-1. Simona Halep obține un nou break și va servi pentru set.
  • 4-1. Simona Halep servește foarte bine și rămâne în față.
  • 3-1. Lesia Tsurenko e pe tabelă, își face pentru prima dată serviciul în acest meci.
  • 3-0. Simona Halep își face serviciul și consolidează break-ul obținut mai devreme.
  • 2-0. Simona Halep obține primul break al meciului.
  • 1-0. Simona Halep salvează 3 mingi de break și își face serviciul în primul game al meciului.
UPDATE / Începe meciul dintre Simona Halep și Lesia Tsurenko! Sportiva noastră va începe partida la serviciu.
UPDATE / Simona Halep și-a aflat adversara din optimile de finală la Birmingham, dacă trece de Lesia Tsurenko. În cazul în care câștigă duelul din turul inaugural, Simona Halep se va duela cu britanica Harriet Dart, ocupanta locului 106 WTA. Aceasta din urmă a trecut de Camila Osorio cu scorul de 6-2, 6-0, la capătul unui meci care a durat o oră și 10 minute de joc.
Știre inițială
Simona Halep, a 20-a jucătoare a lumii, va debuta azi la Birmingham în turul inaugural, acolo unde o va înfrunta pe ucraineanca Lesia Tsurenko, aflată pe locul 116 WTA. Românca vine după o înfrângere dureroasă în turul 2 la Roland Garros, dar și după o pregătire intensă la Nisa și la Paris, alături de Patrick Mouratoglou. Meciul de azi e programat al treilea pe terenul central, după meciurile Martic – Krunic și Dart – Osorio Serrano.
Simona Halep, care e a doua favorită a turneului de 250 de puncte WTA de la Birmingham, are o misiune facilă în primul tur, având în vedere istoricul partidelor directe dintre ea și Tsurenko. Ucraineanca a fost eliminată în primul tur la Roland Garros, iar apoi a luat startul în calificările de la Birmingham, acolo unde le-a învins pe Appleton și Contreras Gomes în minumum de seturi, calificându-se pe tabloul principal.
CITEȘTE ȘI:

Simona Halep – Lesia Tsurenko, LIVE TEXT după ora 16.30, în turul 1 la Birmingham

Ucraineanca în vârstă de 33 de ani este una dintre "victimele" preferate ale Simonei, sportiva noastră învingând-o în toate cele 8 dueluri directe de până acum, ultima dată la Roland Garros 2019. De altfel, românca a pierdut un singur set în fața acesteia, la Wimbledon 2014.Tsurenko a fost o jucătoare de top 30 în urmă cu câțiva ani, dar în ultima vreme a fost chinuită de accidentări. Numai în acest an a fost nevoită să se retragă din 4 turnee: Dubai, Guadalajara, Indian Wells și Istanbul.
Ultima întâlnire directă dintre Simona Halep și Lesia Tsurenko a avut loc în 2019, la Roland Garros, atunci când sportiva noastră s-a impus cu scorul de 6-2, 6-1, în turul al treilea. Cele două jucătoare s-au întâlnit de doar două ori pe iarbă, în 2013 la 's-Hertogenbosch (Simona s-a impus cu 6-2, 6-1) și la Wimbledon în 2019 (Simona s-a impus cu 6-3, 4-6, 64).

Simona Halep debutează în 2022 pe iarba de la Birmingham

În aceste condiții, Simona Halep este mare favorită. Dacă va trece de Tsurenko, românca va juca în turul secund împotriva învingătoarei duelului Harrie Dart - Camila Osorio Serano. Prima adversară mai cunoscută ar putea veni în sferturi, Alison Riske sau Viktorija Golubic având șansele cele mai mari de a ajunge acolo.
În semifinale, Simona ar putea da peste Petra Kvitova, o jucătoare excelentă de iarbă, sau Camila Giorgi. Pe cealaltă jumătate de tablou, marile favorite sunt Jelena Ostapenko, Shuai Zhang, Ajla Tomljanovic, Elise Mertens sau Shelby Rogers, care pot fi adversarele Simonei în ultimul act. Simona Halep va participa abia pentru a 2-a oară la turneul de la Birmingham, care are o istorie de 40 de ani. Prima dată se întâmpla în 2015, când sportiva noastră se oprea în sferturi, fiind învinsă în 3 seturi de Kristina Mladenovic.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo