Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep urcă în clasamentul WTA după turneul de la Birmingham! Pe ce poziție poate ajunge

Bianca Dumitru

Publicat 16/06/2022 la 11:57 GMT+3

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Birmingham, după ce a trecut în optimi de Harriet Dart. În urma competiției, românca va urca în clasamentul mondial.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Birmingham, după ce a învins-o în optimi pe britanica Harriet Dart, scor 6-3, 6-2, după doar 62 de minute de joc.
În urma acestei victorii, fostul lider WTA și-a asigurat urcarea în clasamentul mondial. Potrivit ierarhiei live, Halep este acum pe locul 19, la începutul competiției din Marea Britanie ocupând a 20-a poziție.
Dacă va reuși să se impună la Birmingham, Simona Halep va mai urca puțin în ierarhia WTA. Înainte de startul celui de-al treilea Grand Slam al anului, românca poate ajunge pe locul 17 mondial.
Cu o victorie în finala turneului WTA 250, Halep le va depăși în top pe Belinda Bencic și Angelique Kerber.
Citește și:

"Am acea flacără în mine!"

După calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Birmingham, Simona Halep a vorbit despre duelul cu Harriet Dart. Românca a început prin a repara "greșeala" din interviul precedent, atunci când a uitat că a mai jucat împotriva britanicei, dar le-a mulțumit și spectatorilor care au încurajat-o și au fost corecți cu ea, chiar dacă a jucat împotriva unei jucătoare din Marea Britanie:
"Am mai jucat cu ea, dar am jucat foarte multe meciuri și nu am o memorie bună. A fost foarte greu pe iarbă, deoarece ea este obișnuită cu această suprafață, dar sunt mulțumită de modul în care am jucat azi.
Am parte de o susținere importantă de fiecare dată când joc, vă mulțumesc tuturor pentru că m-ați încurajat și pe mine. Ați fost corecți cu mine, apreciez.
Am acea flacără în mine, nu știu dacă și jocul. Fac tot ce pot de fiecare dată când intru pe teren. Caut să joc cât mai multe meciuri și să regăsesc acea stare de spirit din 2019. Ușor-ușor simt o conexiune cu terenul și mă simt din ce în ce mai bine", a declarat Simona Halep.
În sferturile de finală, Simona Halep se va duela cu Katie Boulter (locul 141 WTA), jucătoare pe care nu a mai întâlnit-o până acum și care a trecut în optimi de Caroline Garcia (locul 74 WTA), scor 7-6 (5), 6-1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo