Debut cu dreptul pentru Sorana Cîrstea în sezonul de iarbă. Românca aflată pe locul 36 WTA a învins-o astăzi pe Shelby Rodgers (39 WTA) în primul tur al turneului WTA 250 de la Birmingham, scor 6-3, 4-6, 6-1.
Sorana Cîrstea a făcut o partidă foarte bună la Birmingham, reușind să o învingă în premieră pe jucătoarea din Statele Unite ale Americii. Până acum, Cîrstea și Rogers s-au mai întâlni de două ori (Rio 2016, zgură și US Open 2021, hard), iar de fiecare s-a impus jucătoarea din SUA, fără să piardă vreun set.
Sorana a câștigat primul set cu 6-3 și părea că se îndreaptă spre o victorie în două seturi. La 3-3, românca a reușit break-ul, dar nu a reușit să profite de acest avantaj. Ea a pierdut apoi următoarele două ghemuri pe propriul serviciu, iar Rogers a trimis partida în decisiv, scor 6-4.
Wimbledon
Sorana Cîrstea, OUT de la Wimbledon în turul 2! A cedat în fața sportivei de pe locul 103 WTA
IERI LA 15:57
Citește și:

Sorana Cîrstea, debut cu dreptul la Birmingham

Cîrstea a început foarte bine setul decisiv, reușind break-ul încă din primul ghem. Perioada slabă pe propriul serviciu din finalul setului secund a luat sfârșit, iar Sorana și-a menținut avantajul, servind mult mai bine. În cele din urmă, românca s-a impus în setul decisiv cu 6-1 și a obținut calificarea în turul secund de la Birmingham.
Pentru această victorie, Sorana Cîrstea a primit 30 de puncte WTA.
În turul al doilea de la Birmingham, Sorana Cîrstea o va întâlni pe Aleksandra Krunic (103 WTA), jucătoare care a ajuns pe tabloul prinicipal din postura de lucky loser. În primul tur, ea a trecut de Petra Martic (73 WTA), scor 6-4, 7-6(6).
Partida din turul al doilea de la Birmingham va fi a patra dintre Sorana Cîrstea și Aleksandra Krunic. Până acum, Sorana conduce cu 2-1 în duelurile directe, ultima partidă având loc în 2019, la Budapesta, atunci când Sorana s-a impus cu un dublu 6-3.
Wimbledon
Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 2 la Wimbledon! Românca, victorie muncită cu Aleksandra Krunic
27/06/2022 LA 18:11
Wimbledon
Organizatorii de la Wimbledon au anunțat programul de luni! Când joacă Sorana Cîrstea și Irina Begu
25/06/2022 LA 16:30