Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al doilea al turneului WTA 250 de la Birmingham, după victoria în trei seturi, din primul tur, în fața lui Shelby Rogers, scor 3-6, 6-4, 1-6. A fost prima victorie a Soranei Cîrstea în fața americancei, care a învins-o până acum de două ori.
În urma acestui succes, românca s-a arătat foarte bucuroasă de rezultat, explicând că a știut ce trebuie să facă pentru a o învinge pe Rogers. De asemenea, Sorana a spus că s-a simțit foarte bine pe teren, mulțumindu-le celor din tribune pentru susținere.
"Fiecare meci este foarte important pentru mine, indiferent că este în primul tur sau în finală. Încerc să lupt la fel. Shelby este o jucătoare foarte bună, care evoluează excelent pe iarbă. Am știut că, dacă vreau să câștig astăzi, trebuie să dau 100%.
Wimbledon
Sorana Cîrstea, OUT de la Wimbledon în turul 2! A cedat în fața sportivei de pe locul 103 WTA
29/06/2022 LA 15:57
Sunt foarte fericită, înseamnă foarte mult această victorie pentru mine. Cred că serviciul meu a funcționat destul de bine, pe iarbă este foarte important. Per total, am fost constantă și am luptat pentru fiecare punct.
Am avut o atitudine bună și m-am simțit bine, a fost primul meci pe iarbă, mi-a plăcut atmosfera de aici, pe arena centrală. Sunt recunoscătoare pentru tot", a declarat Sorana Cîrstea, după primul ei meci la Birmingham după 9 ani.
Citește și:
La ultima sa participare în cadrul turneului, românca de pe locul 36 WTA a ajuns până în faza sferturilor de finală.
În turul al doilea al competiției, Sorana Cîrstea o va întâlni pe Aleksandra Krunic (103 WTA), jucătoare care a ajuns pe tabloul prinicipal din postura de lucky loser. În primul tur, ea a trecut de Petra Martic (73 WTA), scor 6-4, 7-6 (6).
Partida din turul al doilea de la Birmingham va fi a patra dintre Sorana Cîrstea și Aleksandra Krunic. Până acum, Sorana a obținut două victorii și a fost învinsă o dată în duelurile cu Krunic, ultima partidă având loc în 2019, la Budapesta, atunci când românca s-a impus cu un dublu 6-3.
Wimbledon
Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 2 la Wimbledon! Românca, victorie muncită cu Aleksandra Krunic
27/06/2022 LA 18:11
Wimbledon
Organizatorii de la Wimbledon au anunțat programul de luni! Când joacă Sorana Cîrstea și Irina Begu
25/06/2022 LA 16:30