Sorana Cîrstea, a șasea favorită de pe tabloul de simplu de la Birmingham, s-a calificat în prima ei semifinală pe iarbă după ce a trecut de jucătoarea de pe locul 92 WTA, Donna Vekic.
Românca s-a impus cu scorul de 5-7, 6-3, 6-4, la capătul unui meci foarte disputat, care a durat două ore și 31 de minute de joc, iar pentru calificarea în semifinale a primit 110 puncte WTA și un cec de 11.000 de dolari.
Pentru parcursul din această săptămână, Sorana va urca în clasamentul mondial. Sportiva, care era la începutul competiției pe locul 26, a ajuns, conform ierarhiei live, pe locul 31, înregistrând o creștere de 5 poziții.
Wimbledon
Sorana Cîrstea, OUT de la Wimbledon în turul 2! A cedat în fața sportivei de pe locul 103 WTA
29/06/2022 LA 15:57
Dacă va reuși să se califice în finala turneului de la Birmingham, Cîrstea va acumula 1.500 de puncte în clasamentul WTA și va urca pe locul 30, poziție pe care va rămâne chiar dacă se impune sau nu în ultimul act al competiției.
Citește și:

Reacție Soranei Cîrstea după calificarea în semifinale la Birmingham

După victoria în fața Donnei Vekic, Sorana Cîrstea a vorbit despre prestația sa de astăzi, explicând ce a simțit în momentul în care a pierdut primul set și cum s-a motivat să întoarcă rezultatul.
"Cred că nu e niciodată prea târziu să înveți, să îmbunătățești, să ajustezi, să lupți. Cred că învăț să joc pe această suprafață. În finalul setului 1 mi-am spus că nu e vina mea, am spus că nu am scăzut eu nivelul, dar ea a crescut foarte mult nivelul de joc.
Mi-am spus că voi juca un meci nou după pierderea primului set, iar că victoria va fi o consecință fericită dacă eu fac ce trebuie pe teren. Este grozavă atmosfera de aici, mă simt ca acasă.
Mulțumesc tuturor că ați rămas în această căldură și sper că voi reveni mâine aici ca să produc un tenis și mai bun", a declarat Sorana Cîrstea, la interviul de după meci.
Pentru Sorana aceasta va fi a treia semifinala din acest an, după cele de la Lyon și Istanbul, ambele pierdute. La Birmingham, Cîrstea o va înfrunta pentru un loc în finală pe Shuai Zhang, care a învins-o în două seturi pe Dayana Yastremska, scor 5-7, 4-6. Meciul va avea loc sâmbătă, la o oră care nu a fost anunțată momentan de către organizatori.
Wimbledon
Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 2 la Wimbledon! Românca, victorie muncită cu Aleksandra Krunic
27/06/2022 LA 18:11
Wimbledon
Organizatorii de la Wimbledon au anunțat programul de luni! Când joacă Sorana Cîrstea și Irina Begu
25/06/2022 LA 16:30