Tenis

O româncă, singura jucătoare din istoria Roland Garros care a pierdut de două ori acelaşi meci

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Roland Garros ar fi trebuit să înceapă pe 24 mai

Credit imagine: Eurosport

DeCristian Mihala
25/05/2020 la 16:44 | Actualizat 27/05/2020 la 15:11

Colegii de la Eurosport Franţa prezintă astăzi o povestire interesantă cu o româncă în prim plan. Virginia Ruzici e singura jucătoare din istoria tenisului care a pierdut o partidă de două ori: întâi a fost descalificată, apoi, după ce organizatorii au revenit asupra deciziei, a pierdut pe teren partida.

Roland Garros ar fi trebuit să înceapă ieri, dar în absenţa turneului, amânat din cauza coronavirus pentru septembrie, ne delectăm cu poveşti care au rămas în istorie.

Astfel, la ediţia din 1973, Virginia Ruzici, cea care în prezent este managerul Simonei Halep, a avut parte de un prim tur plin de peripeţii. Românca a întâlnit-o atunci pe Nathalie Fuchs şi a fost nevoită să o felicite pe aceasta de două ori pentru victorie.

Tenis

Final dramatic în finala turneului lui Patrick Mouratoglou. Berrettini și Tsitsipas au făcut show

ACUM 40 MINUTE

Mai întâi, la scorul de 6-5 pentru adversară în setul decisiv, Virginia a fost descalificată.

"Am schimbat terenul şi nebuna de Mariana (n.r. Simionescu, fostă jucătoare de top 50 şi partenera de dublu a lui Ruzici) a intrat pe teren să-mi facă un masaj, când de fapt nu-i cerusem nimic. În România, eram obişnuite sa procedăm aşa, dar acum aribtrul m-a descalificat. Am căzut din cer!", a afirmat Virginia Ruzici pentru Eurosport Franţa.

Pentru a acoperi golul uriaș pe care turneul atât de îndrăgit de fanii tenisului din România, Roland Garros, l-a lăsat în calendarul competițional din tenis, Eurosport vine în sprijinul suporterilor cu un nou concept de program - You Say, We Play.

Rechemată de la vestiare, Ruzici a pierdut pentru a doua oară meciul de la Roland Garros

După mai multe minute în care organizatorii turneului au discutat pe seama măsurii pe care o luaseă, aceştia au realizat că măsura e una exagerată. La iniţiativa lui Marcel Bernard, preşedintele Federaţiei de Tenis din Franţa, decizia descalificării a fost anulată, iar Ruzici a fost chemată de la vestiare pentru a relua partida.

"Zece minute mai târziu, eram în duş şi plângeam, iar Mariana a venit şi mi-a zis 'Virgi, trebuie să te întorci pe teren'. Marcel Bernard a decis să nu mă descalifice. M-am întors pe teren şi am pierdut", şi-a adus aminte Ruzici.

Partida s-a încheiat cu scorul de 6-3, 3-6, 10-8 în favoarea lui Nathalie Fuchs, dar Ruzici şi-a luat revanşa 5 ani mai târziu. În 1978, românca devenea prima sportivă din România învingătoare la Roland Garros în competiţia fetelor.

Ediţia din 1973 a Roland Garros a fost una care ne trezeşte amintiri plăcute. La masculin, Ilie Năstase a cucerit al doilea său turneu de Grand Slam (după US Open 1972), impunându-se fără emoţii în finala cu Nikola Pilic, scor 6-3, 6-3, 6-0.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Tenis

Un an de la finala de poveste câștigată de Simona Halep la Wimbledon 2019 cu Serena Williams

ACUM 10 ORE
Tenis

UTS : Passing de rever superb reușit de Stefanos Tsitsipas în fața lui Matteo Berrettini

ACUM 11 ORE
Subiecte asemănătoare
Tenis
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol