Roland Garros ar fi trebuit să înceapă ieri, dar în absenţa turneului, amânat din cauza coronavirus pentru septembrie, ne delectăm cu poveşti care au rămas în istorie.
Astfel, la ediţia din 1973, Virginia Ruzici, cea care în prezent este managerul Simonei Halep, a avut parte de un prim tur plin de peripeţii. Românca a întâlnit-o atunci pe Nathalie Fuchs şi a fost nevoită să o felicite pe aceasta de două ori pentru victorie.
Mai întâi, la scorul de 6-5 pentru adversară în setul decisiv, Virginia a fost descalificată.
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
ACUM 14 ORE
"Am schimbat terenul şi nebuna de Mariana (n.r. Simionescu, fostă jucătoare de top 50 şi partenera de dublu a lui Ruzici) a intrat pe teren să-mi facă un masaj, când de fapt nu-i cerusem nimic. În România, eram obişnuite sa procedăm aşa, dar acum aribtrul m-a descalificat. Am căzut din cer!", a afirmat Virginia Ruzici pentru Eurosport Franţa.
https://i.eurosport.com/2014/06/06/1252148.jpg
Pentru a acoperi golul uriaș pe care turneul atât de îndrăgit de fanii tenisului din România, Roland Garros, l-a lăsat în calendarul competițional din tenis, Eurosport vine în sprijinul suporterilor cu un nou concept de program - You Say, We Play.

Rechemată de la vestiare, Ruzici a pierdut pentru a doua oară meciul de la Roland Garros

După mai multe minute în care organizatorii turneului au discutat pe seama măsurii pe care o luaseă, aceştia au realizat că măsura e una exagerată. La iniţiativa lui Marcel Bernard, preşedintele Federaţiei de Tenis din Franţa, decizia descalificării a fost anulată, iar Ruzici a fost chemată de la vestiare pentru a relua partida.
"Zece minute mai târziu, eram în duş şi plângeam, iar Mariana a venit şi mi-a zis 'Virgi, trebuie să te întorci pe teren'. Marcel Bernard a decis să nu mă descalifice. M-am întors pe teren şi am pierdut", şi-a adus aminte Ruzici.
Partida s-a încheiat cu scorul de 6-3, 3-6, 10-8 în favoarea lui Nathalie Fuchs, dar Ruzici şi-a luat revanşa 5 ani mai târziu. În 1978, românca devenea prima sportivă din România învingătoare la Roland Garros în competiţia fetelor.
Ediţia din 1973 a Roland Garros a fost una care ne trezeşte amintiri plăcute. La masculin, Ilie Năstase a cucerit al doilea său turneu de Grand Slam (după US Open 1972), impunându-se fără emoţii în finala cu Nikola Pilic, scor 6-3, 6-3, 6-0.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Fernando Verdasco, suspendat două luni pentru dopaj! Anunțul Agenției Internaționale de Integritate
ACUM 15 ORE
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
ACUM 16 ORE