Virginia Ruzici, prima campioană a României în tenisul feminin, reprezintă un reper în cartea de istorie a sportului alb. Ruzici a atins apogeul carierei în 1978, atunci când a cucerit titlul de la Roland Garros, învingând-o pe iugoslava Mima Jausovec în două seturi, scor 6-2, 6-2. În același an a cucerit titlul și în proba de dublu a turneului, făcând echipă cu aceeași Mima Jausovec. Ele le-au învins pe Gail Sherriff Lovera şi Lesley Turner Bowrey, cu 6-4 şi 6-3.
Doi ani mai târziu, Virginia Ruzici s-a calificat din nou în ultimul act al competiției pariziene, însă de data aceasta a fost învinsă de Chris Evert, scor 0-6, 3-6. Cea mai bună clasare a sa în clasamentul WTA s-a înregistrat la 21 mai 1979, când a devenit numărul 8 mondial. În 1987, la 32 de ani, s-a retras din activitatea de jucătoare, iar mai târziu, pe când Simona împlinise deja 16 ani, Virginia Ruzici i-a devenit manager.

Interviu cu Virginia Ruzici înainte de Australian Open 2020

Australian Open
Halep câștigă teren la Australian Open, în opinia bookmakerilor! Cum arată cotele înaintea optimilor
ACUM 6 ORE
Î - Ați avut o carieră extraordinară încununată cu titlul de la Roland Garros, în 1978. Dacă ar fi să vă adăugați în palmares un al doilea titlu de Grand Slam, care ar fi acela?
Aș fi dorit un al doilea titlu la Roland Garros. Regret teribil și azi evoluția mea din finala cu Chris Evert din 1980, când am avut un blocaj psihologic. Fiind într-o generație cu Chris Evert, Martina Navratilova, apoi Tracy Austin, nu aveam mare șansă de a trece de ele în celelalte Grand Slam-uri. Erau mai bune decât mine și le respectam prea mult.
https://i.eurosport.com/2020/01/13/2752461.jpg
Î - Ați câștigat titlul la Roland Garros în 1978 și a fost amintirea preferată a românilor pentru mult timp. Ați disputat finala la Paris și în 1980, însă de data aceasta Chris Evert s-a impus. Ce ar fi însemant un al doilea titlu în doar 3 ani?
Ar fi însemnat enorm pentru mine.
Î - Simona a avut de-a lungul carierei multe victorii cu încărcătură emoțională foarte mare. Care a fost, pentru dumneavoastră, cel mai emoționant succes al Simonei? Și de ce?
Wimbledon-ul! A fost ceva fantastic! O deplină împlinire pentru Simona și pentru noi toți ceilalți din tribună. Nu se poate explica de ce... pur și simplu așa am simțit.
Î - Simona a crescut foarte mult în ultimii ani, la nivel de joc, la nivel de atitudine. Dumneavoastră ați fost alături de ea încă de la început. Ce credeți că a ajustat Simona în jocul ei cel mai mult de când ați devenit managerul ei?
Când eu am început colaborarea cu Simona, ea avea 16 ani și jumătate. Era campioană de Roland Garros la juniori. Este vorba de o evoluție normală ca jucătoare și persoană. Simona a muncit mult și a dat totul pentru tenis... dar era și este pasionată de tenis, asta pe lângă calitățile fizice și morale pe care le are.
Î - Roland Garros a fost primul ei succes și a fost de neuitat. Titlul de la Wimbledon a venit neașteptat, însă la All England Club a câștigat de o manieră categorică, victorie în finală la Serena Williams în mai puțin de o oră. Dacă ar fi să alegeți un parcurs al Simonei de la cele două turnee, care ar fi acela?
Nu contează parcursul, ceea ce este important este titlul. Cu asta rămâi pe viață.
https://i.eurosport.com/2020/01/13/2752462.jpg
Î - Simona s-a descurcat de minune la Australian Open în 2018. A fost la doar câteva puncte distanță de marele trofeu. Sunteți de părere că suprafața de joc de la Melbourne și condițiile meteo actuale o pot cumva favoriza pe campioana noastră la ediția din 2020?
Simona este capabilă să joace foarte bine pe toate suprafețele, de altfel ea a crescut pe ciment înainte de a trece pe zgură. Circuitul american se joacă pe ciment, deci are experiența necesară pentru a reuși și pe această suprafață.
Î - Acum că știți toate momentele dificile prin care a trecut Simona de-a lungul carierei, încercările repetate de a cuceri un titlu de Grand Slam, înfrângerile dureroase, la limită, pe care l-ați alege ca fiind cel mai dificil?
Toți jucătorii trec prin momente fericite sau dureroase la orice nivel. Cred că Federer nu va uita niciodată cele două mingi de meci pe care le-a avut în finala de la Wimbledon în 2019. În cazul Simonei, cred că înfrângerea de la Roland Garros cu Ostapenko va ramâne cea mai dificilă.
Î - Darren Cahill i-a fost Simonei alături în 2018, la primul mare succes din carieră. În 2019, Darren a stat departe de antrenorat, iar în 2020 a revenit lângă marea noastră campioană. Cum se simte în echipă această revenire? Care este sentimentul dumneavoastră față de acest an în contextul în care Darren este din nou alături de echipă
Este o revenire pe care Simona și-a dorit-o foarte mult. Cu toții în echipă am fost extrem de bucuroși de vestea cea bună! Darren este o persoană specială pentru noi toți. Este un om deosebit, atent și călduros și un mare antrenor! Așa că sunt foarte liniștită în ceea ce privește viitorul.
Î - Simona a încheiat doi ani la rând pe primul loc în clasamentul WTA. Doar opt săptămâni o mai despart de a o întrece pe Caroline Wozniacki în clasamentul all-time al liderilor mondiali. Mai este poziția de lider mondial un obiectiv pentru Simona?
Obiectivul principal este să fie sănătoasă și să joace la cel mai înalt nivel posibil. Restul vine de la sine. E bine să-ți dai unele obiective, dar de multe ori ai surprize la care nu te aștepți. Sperăm să fie pozitive în 2020!
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Simona Halep a dezvăluit ce așteptări are de la meciul cu Alize Cornet din optimile Australian Open
ACUM 9 ORE
Australian Open
Alize Cornet, înainte de meciul cu Simona Halep de la Australian Open 2022: "Nici nu vreau să știu!"
ACUM 13 ORE