În prima semifinală a turneului de la Viena, Andrey Rublev a trecut de Kevin Anderson, sud africanul fiind nevoit să abandoneze la scorul de 6-4/4-1 pentru rus. Primul set a fost foarte echilibrat, dar Rublev a reușit break-ul exact atunci când avea nevoie, la scorul de 5-4 pentru el. În setul secund problemele medicale ale lui Anderson au devenit tot mai vizibile, iar sud africanul a renunțat.
Astfel, Rublev își continuă sezonul de vis și are șansa câștigării unui nou trofeu. În acest sezon rusul a mai câștigat 4 turnee: Doha, Adelaide, Hamburg și Sankt Petersburg. Prin victoria de la Sankt Petersburg, rusul l-a egalat pe Novak Djokovic la numărul de titluri în acest sezon, deci o victorie mâine l-ar transforma în jucătorul cu cele mai multe turnee câștigate în 2020.

Lorenzo Sonego, a 2-a finală a carierei

Tenis
Ce a făcut Emma Răducanu când a ajuns acasă, după US Open 2021: "A fost groaznic de greu"
ACUM O ORĂ
Misiunea lui Rublev nu va fi una deloc ușoară, deoarece va da peste Lorenzo Sonego, revelația acestui turneu. Intrând pe tabloul principal din postura de "lucky loser", italianul a obținut ieri victoria carierei, învingându-l categoric pe Novak Djokovic.
În semifinala de astăzi Sonego a trecut în 2 seturi de britanicul Daniel Evans. Italianul a reușit repede break-ul în primul set și nu a avut probleme la serviciu, adjudecându-și manșa cu 6-3. Setul asecund a început cu o serie de 3 break-uri (2 Sonego-1 Evans), dar apoi Sonego nu și-a mai cedat serviciul și s-a impus cu 6-4.
Așadar, italianul s-a calificat în cea de-a 2-a finală ATP din carieră, după cea de la Istanbul de anul trecut, pe care a și câștigat-o în fața lui Miomir Kecmanovic.
Rublev și Sonego s-au mai întâlnit o singură dată, dar rezultatul acelui meci nu este relevant deloc în vederea finalei de mâine. Se întâmpla cu 4 ani în urmă, la un turneu Challenger din Italia (pe zgură), iar Rublev s-a impus atunci în 2 seturi, scor 6-3/7-5.
Finala turneului de la Viena dintre Lorenzo Sonego și Andrey Rublev va începe mâine la ora 15:00 și va putea fi urmărită în direct pe Eurosport 2 și pe Eurosport Player.
Tenis
Novak Djokovic, invitat în România de Ministrul Tineretului şi Sportulului: "Sunt fanul lui!"
ACUM 5 ORE
Laver Cup
Tot ce trebuie să știi despre Laver Cup | Bătălia dintre Europa și Restul Lumii se vede pe Eurosport
ACUM 6 ORE