În prima semifinală a turneului de la Viena, Andrey Rublev a trecut de Kevin Anderson, sud africanul fiind nevoit să abandoneze la scorul de 6-4/4-1 pentru rus. Primul set a fost foarte echilibrat, dar Rublev a reușit break-ul exact atunci când avea nevoie, la scorul de 5-4 pentru el. În setul secund problemele medicale ale lui Anderson au devenit tot mai vizibile, iar sud africanul a renunțat.
Astfel, Rublev își continuă sezonul de vis și are șansa câștigării unui nou trofeu. În acest sezon rusul a mai câștigat 4 turnee: Doha, Adelaide, Hamburg și Sankt Petersburg. Prin victoria de la Sankt Petersburg, rusul l-a egalat pe Novak Djokovic la numărul de titluri în acest sezon, deci o victorie mâine l-ar transforma în jucătorul cu cele mai multe turnee câștigate în 2020.

Lorenzo Sonego, a 2-a finală a carierei

Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog, Ziua a 9-a | Partida Rafael Nadal - Denis Shapovalov, capul de afiș
ACUM 32 MINUTE
Misiunea lui Rublev nu va fi una deloc ușoară, deoarece va da peste Lorenzo Sonego, revelația acestui turneu. Intrând pe tabloul principal din postura de "lucky loser", italianul a obținut ieri victoria carierei, învingându-l categoric pe Novak Djokovic.
În semifinala de astăzi Sonego a trecut în 2 seturi de britanicul Daniel Evans. Italianul a reușit repede break-ul în primul set și nu a avut probleme la serviciu, adjudecându-și manșa cu 6-3. Setul asecund a început cu o serie de 3 break-uri (2 Sonego-1 Evans), dar apoi Sonego nu și-a mai cedat serviciul și s-a impus cu 6-4.
Așadar, italianul s-a calificat în cea de-a 2-a finală ATP din carieră, după cea de la Istanbul de anul trecut, pe care a și câștigat-o în fața lui Miomir Kecmanovic.
Rublev și Sonego s-au mai întâlnit o singură dată, dar rezultatul acelui meci nu este relevant deloc în vederea finalei de mâine. Se întâmpla cu 4 ani în urmă, la un turneu Challenger din Italia (pe zgură), iar Rublev s-a impus atunci în 2 seturi, scor 6-3/7-5.
Finala turneului de la Viena dintre Lorenzo Sonego și Andrey Rublev va începe mâine la ora 15:00 și va putea fi urmărită în direct pe Eurosport 2 și pe Eurosport Player.
Australian Open
VIDEO | Kanepi a oferit faza zilei la Australian Open! Ce a făcut la 9-7 în super tiebreak
ACUM 2 ORE
Australian Open
Alize Cornet, fără compromisuri! 10 lucruri despre revelația Australian Open
ACUM 2 ORE