Criza provocată de pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe întreaga lume și a oprit toate sporturile în loc. Tenisul a fost pus pe hold odată cu anularea turneului de la Indian Wells chiar în prima zi de calificări. Competiția din Statele Unite ale Americii a fost doar prima dintr-un șir parcă interminabil de suspendări și anulări. În plus, criza economică se resimte din ce în ce mai mult odată cu dispariția tuturor competițiilor.
În vârstă de 36 de ani, francezul Thomas Drouet este antrenor în circuitul WTA, iar el a vorbit pentru L'Equipe despre criza prin care tenisul mondial trece în această perioadă. Neplătit și fără mari speranțe că meciurile vor fi reluate curând, francezul a precizat că ia tot mai serios în considerare să se reprofileze pe durata pandemiei. Astfel, el a hotărât să facă livrări de pizza.

Disperarea unui antrenor de tenis

Roland-Garros
Roland-Garros: Top 5 lovituri din ziua a 3-a. Halep - Schunk, pe locul 2
ACUM 12 MINUTE
Qiang Wang, în vârstă de 29 de ani, este un nume cunoscut în circuitul mondial, chinezoaica fiind o jucătoare în plină ascensiune în ultimele sezoane. Cel mai răsunător succes al ei a venit chiar anul acesta, la primul turneu de Grand Slam, Australian Open, atunci când a învins-o pe Serena Williams.
Asiatica și-a anunțat recent antrenorul că nu-l va plăti pe perioada pandemiei de Covid-19. Drouet a încercat să obțină măcar 50% din salariul său, dar Qiang nici nu a vrut să ia în considerare această variantă. Drouet a explicat pentru L'Equipe cum stă treaba în ceea ce-l privește. Are un contract pentru 35 sau 40 de săptămâni pe an, iar lipsa meciurilor de câteva săptămâni bune i-a produs o gaură importantă în buget. În condițiile în care turneele nu vor fi reluate prea curând, Drouet a precizat că se va apuca de livrat pizza.
Nu am niciun ajutor și nici nu știu când se va relua sezonul. Am decis să așteptăm până în iunie, dar dacă sezonul se anulează nu știu cum o să rezist. O să livrez pizza.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Roland-Garros
Pablo Carreno Busta - Gilles Simon - Roland-Garros
ACUM 5 ORE
Roland-Garros
DRA-MA-TIC! Tsitsipas a revenit de la 0-2 la seturi cu Musetti și a evitat cea mai mare surpriză
ACUM 6 ORE