Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek s-a retras de la Charleston! Anunțul polonezei după cucerirea titlului la Miami

Nicu Savin

Publicat 03/04/2022 la 14:09 GMT+3

Iga Swiatek a decis să ia o pauză și s-a retras de la turneul WTA 500 de la Charleston, care va avea loc săptămâna viitoare. Poloneza aflată într-o formă de zile mari a declarat că nu este vorba despre o accidentare serioasă, dar maratonul din ultimele săptămâni au uzat-o destul de mult și e mai bine să facă un pas înapoi.

Iga Swiatek

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek traversează cea mai bună perioadă a carierei. Chiar dacă titlul câștigat la Roland Garros în 2020 rămâne cel mai prestigios din vitrina sa, poloneza s-a impus în acest debut de sezon în toate cele 3 turnee WTA 1000 care au avut loc.
După succesele de la Doha și Indian Wells, Iga a câștigat de o manieră impresionantă și turneul de la Miami, învingând-o în finală pe Naomi Osaka, scor 6-4, 6-0. Începând de luni, Swiatek va fi în mod oficial noul lider mondial, dar prima sa aparție pe teren din această postură va fi amânată.
Poloneza ar fi trebuit să-și înceapă sezonul de zgură la Charleston, dar s-a retras de la competiția de săptămâna viitoare motivând că este ușor accidentată, dar mai ales obosită după maratonul din ultima perioadă.
"Îmi pare rău pentru toată lumea, dar după ce am jucat 3 finale la rând sunt foarte obosită și am și o ușoară accidentare la braț. Am sperat să încep sezonul pe zgură la Charleston, dar, din păcate, trebuie să mai aștept până voi juca la acest turneu de mare tradiție. Sper să ne vedem în 2023", a anunțat Swiatek la numai câteva ore după ce s-a impus în finala de la Miami.
În mod normal, Swiatek va reveni pe teren la Stuttgart, turneu programat între 18 și 24 aprilie.

Iga Swiatek, entuziastă după victoria de la Miami

Învingând-o pe Naomi Osaka în finala de la Miami, Iga Swiatek a devenit cea mai tânără jucătoare din istorie care reușește să câștige Sunshine Double (Indian Wells și Miami Open în același an). Swiatek este doar a patra jucătoare care bifează "Sunshine Double", după Steffi Graf (1994 şi 1996), Kim Clijsters (2005) şi Victoria Azarenka (2016).
La finalul partidei, Swiatek a fost copleșită de emoții, spunând că aproape nu-i vine să creadă ce moment trăiește. Poloneza a vorbit la superlativ despre Osaka și chiar a prezis că meciul din Florida este doar începutul unei mari rivalități în tenisul feminin.
"Sunt foarte bucuroasă că am putut juca acest meci. Cred că este începutul unei mari rivalități. Ești cu adevărat o inspirație pentru mine și tenisul este mai bun datorită ție. Când te-am văzut câștigând la US Open nu m-am gândit că voi ajunge să joc un meci atât de important împotriva ta", i-a transmis Swiatek adversarei sale, după care a continuat: "Tot ceea ce mi se întâmplă este cu adevărat entuziasmant. Sunt comparată cu jucătoare care au fost idolii mei când eram mai tânără. Nici nu aș fi visat să fiu în această poziție. Așa că sunt cu adevărat mulțumită și mândră de mine", a punctat poloneza, citată de wtatennis.com.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo