Novak Djokovic, liderul mondial din tenisul masculin, i-a trimis în weekend o scrisoare lui Criag Tiley, directorul Australian Open, cerând egalitate în privința pregătirii pentru toți jucătorii prezenți în Australia. Sârbul consideră că are soluția pentru o situație extrem de tensionată, deși anul trecut a demisionat din funcția de președinte al Consiliului Jucătorilor din ATP, înființând în contrapartidă o asociație de tip sindicat paralelă.
Djokovic se numără printre cei doar câțiva jucători trimiși de organizatori la Adelaide, într-un regim mult mai lejer în ceea ce privește restricțiile impuse, un motiv de nemulțumire în sine în tenis, care a atras deja critici organizatorilor pentru favoritism arătat starurilor sale. Sârbul a formulat o listă de cereri pentru jucătorii care au avut neșansa de a se afla în cursele cu probleme:
  • aparate de fitness în toate camerele pentru cei care trebuie să treacă printr-o carantină dură
  • mâncare la "un nivel decent", menită să reprezinte nivelul turneului, pentru sportivi de elită
  • reducerea zilelor de carantină totală pentru cei izolați complet după efectuarea mai multor teste COVID-19
  • permisiunea de a-și vizita antrenorul și preparatorul fizic, dacă respectivii au avut rezultate negative la teste
  • jucătorul și antrenorul să fie plasați la același etaj - în vederea condiției de mai sus
  • în limita posibilităților, mutarea majorității celor izolați complet pentru 14 zile în case private cu teren de tenis
Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Medvedev, în semifinale, după o partidă ireală cu Auger-Aliassime
ACUM 42 MINUTE

Novak Djokovic, ironizat după implicarea în gestionarea crizei de la Melbourne

Dacă sârbul a fost aplaudat de mai multe voci influente pentru implicare, deși se află printre starurile favorizate din tenis, nu toată lumea consideră că gestul lui este unul nobil. De această părere este și elvețianul Stanislas Wawrinka. Acesta din urmă a făcut o ironie pe contul oficial de Twitter privind implicarea rivalului lui din fruntea clasamentului ATP: "Din Adelaide? Ahahahah", a fost postarea elvețianului, făcând referire la lista de cereri întocmită de Djokovic pentru rezolvarea problemelor tenismenilor carantinați la Melbourne.
Primul Grand Slam al anului se confruntă cu o adevărată criză. Haosul s-a declanșat la Melbourne în momentul în care jucătorii au început să sosească, în curse speciale, în condițiile impuse de organizatori. Deși niciun sportiv nu a ieșit pozitiv la testarea din Australia, 72 dintre aceștia au fost anunțați că nu vor putea să iasă deloc din camera de hotel pentru următoarele 14 zile și trebuie să își ia adio de la antrenamente. Și asta pentru că la testarea obligatorie de la sosirea în Australia, pasageri din trei dintre avioanele oficiale ce au transportat tenismenii au ieșit pozitiv la COVID: aceștia erau fie oameni din staff-ul jucătorilor, fie membri ai echipajului aeronavei.

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Australian Open
Moment istoric în semifinalele Australian Open: de 9 ani nu s-a mai întâmplat așa ceva într-un GS
ACUM 6 ORE
Australian Open
Swiatek, în semifinale la Australian Open. Meciul cu Sorana Cîrstea a ajutat-o enorm
ACUM 9 ORE