Cu trei titluri de Mare Șlem câștigate în carieră, Stan Wawrinka (35 ani) rămâne unul dintre cei mai aclamați jucători în rândurile pasionaților tenisului la fiecare apariție pe teren. Recent, elvețianul a oferit detalii despre lupta pe care a purtat-o după ce a ieșit pozitiv la coronavirus anul trecut, de Crăciun. "Acum încerc să intru în formă. Am ieșit pozitiv de Crăciun, așa că a trebuit să stau mai mult de 10 zile în casă, astfel încât am pierdut toată munca depusă în pre-sezon. M-am simțit chiar rău în primele cinci zile, apoi simptomele rămân și devii din ce în ce mai slăbit cu fiecare zi care trece. Durează câteva săptămâni și tot mai ai simptome și te întrebi de ce. Mi-a fost greu acasă. Acum, în sfârșit, încep să mă simt mai bine, dar îți dai seama cât de dur te poate lovi și cât de atent trebuie să fii", a transmis Wawrinka pentru "Australian Financial Revue".
Stan Wawrinka a petrecut 14 zile de carantină "în bula" de la Melbourne, având dreptul la cinci ore de antrenament pe zi. Se pregătește în prezent cu Daniel Vallverdu, cunoscut pentru parteneriatele sale de succes cu Andy Murray și Tomas Berdych.
Diriyah Tennis Cup
Stefanos Tsitsipas, out de la Diriyah Cup! Elenul, învins în două seturi de Cameron Norrie
ACUM 5 ORE
În perioada 1-7 februarie, Stan Wawrinka va juca la turneul ATP 250 Murray River Open, acolo unde numărul 18 mondial este principal favorit al tabloului. Elvețianul va disputa primul meci din 2021 împotriva învingătorului dintre Juan Ignacio Londero (Argentina) și Mikhail Kukushkin (Kazahstan).

Wawrinka, indicii legate de momentul retragerii din tenis

În interviul acordat pentru sursa citată, Wawrinka a mărturisit și că, la vârsta pe care o are, corpul pare ca un motor vechi de care tragi sperând că va rezista până la finalul anului.
Cu toate acestea, Wawrinka își dorește să mai adauge măcar un trofeu pe lângă cele 16 câștigate deja în carieră. "Abia aștept să simt din nou acel amalgam de stres și emoții. De aceea sunt aici, în Australia. Voi forța cât voi putea anul acesta", a declarat cel poreclit "Stan The Man".
În urmă cu șapte ani și patru zile, Wawrinka a câștigat primul său titlu de Mare Șlem în Australia, învingându-l pe Rafael Nadal în finală. În 2015, Stan s-a impus la Roland Garros, iar un an mai târziu - la US Open. Nu a mai câștigat însă vreun titlu ATP din 2017, problemele la genunchi afectându-i atât evoluțiile, cât și poziția în clasament.

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Diriyah Tennis Cup
Zverev, primele impresii după revenirea pe teren! Germanul îi ia ca exemple pe Nadal și Federer
ACUM 6 ORE
Diriyah Tennis Cup
Diriyah Cup | Rezumatul partidei Daniil Medvedev - Alexander Zverev, câștigată de rus în două seturi
ACUM 7 ORE