Olandezul Wesley Koolhof și croatul Nikola Mektic au reușit un succes istoric în finala probei de dublu de la Turneul Campionilor, duminică, în direct pe Eurosport 2, învingând perechea formată din Jurgen Melzer și Édouard Roger-Vasselin, scor 6-2, 3-6, 10-5. Ei au devenit prima pereche care sparge gheața și câștigă primul titlu în această formulă în circuit tocmai la turneul de final de an, unul care aduce la start cele mai bune echipe ale sezonului.

Ambii în vârstă de 31 de ani, Koolhof și Mektic aveau fiecare trofee câștigate în proba de dublu, însă alături de alți parteneri. Olandezul obținuse cinci trofee până acum - cel mai recent, în acest an, la Doha, împreună cu indianul Rohan Bopanna. La rândul său, Mektic avea până la startul Turneului Campionilor șapte trofee ATP, cu cinci parteneri diferiți - inclusiv trei victorii în seria Masters 1000.

Tenis
De ce s-a "rupt" cuplul Tecău / Rojer după șapte ani. Explicația dată de român
ACUM 20 ORE

Premieră pentru Croația la Turneul Campionilor

Koolhof și Mektic au fost a cincea perechea calificată la Turneul Campionilor 2020. Ei și-au început parcursul la Londra cu victorie în super-tie-break în fața deținătorilor titlului de la Roland Garros, Krawietz și Mies, apoi i-au învins pe câștigătorii de la Australian Open 2020, Ram și Salisbury. Deși au pierdut ultimul meci din grupe, în fața perechii Kubot / Melo, Koolhof și Mektic au revenit excelent cu victorie în minimum de seturi în semifinale în fața cuplului format din spaniolul Marcel Granollers și argentinianul Horacio Zeballos, 6-3, 6-4.

În finală, cei doi au avut nevoie de doar 78 de minute pentru a se impune.

Koolhof este al patrulea tenismen olandez care triumfă la Turneul Campionilor, după Jean-Julien Rojer (2015), Jacco Eltingh și Paul Haarhuis (1993 și 1998). Nikola Mektic a scris însă istorie pentru o țară cu tradiție în tenisul masculin, devenind primul croat care triumfă la Turneul Campionilor.

Tenis
Novak Djokovic, cel mai bun tenismen din ultimii 10 ani! Procentajul remarcabil înregistrat de sârb
IERI LA 14:11
Tenis
Juan Martin Del Potro nu renunță: "Acest lucru mi-a dat o forță suplimentară pentru a reveni"
28/11/2020 LA 16:49