Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cât de mult poate urca Simona Halep în clasamentul WTA după turneul de la Cincinnati

Irina Aldea

Actualizat 16/08/2022 la 18:10 GMT+3

În urmă cu o săptămână, Simona Halep ocupa locul 15 în clasamentul WTA, iar după triumful de la Toronto, românca a urcat până pe 6. La finalul competiției din Cincinnati, Halep poate înregistra o nouă ascensiune.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep a plecat direct la Cincinnati după succesul de la Toronto, iar în seara aceasta se va lupta cu Anastasia Potapova pentru un loc în turul secund, după ora 00.00, ora României. Partida va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe eurosport.ro. Aflată acum pe locul 6 WTA, revenind în Top 10 chiar la un an după ce ieșea din topul select al jucătoarelor de tenis, Simona poate înregistra o nouă urcare în ierarhia mondială.
Simona Halep ar putea ajunge chiar la un pas de podiumul din WTA. Cu un parcurs foarte bun și chiar cu titlul de la Cincinnat, campioana noastră ar ajunge la 4.095 puncte și ar putea la începutul săptămânii să urce pe locul 4, ceea ce ar fi extraordinar în vederea ulitmului turneu de Grand Slam al anului, acolo unde ordinea capilor de serie este extrem de importantă.
CITEȘTE ȘI:

Simona Halep se poate apropia de podium în clasamentul WTA după Cincinnati

Fost lider mondial, Simona Halep are în acest moment 3.255 de puncte. Anul trecut, Simona nu a evoluat la turneul din Cincinnati din cauza unei accidentări la gleznă. Românca a disputat de-a lungul carierei nu mai puțin de 3 finale, fără a-și trece însă în palmares vreun succes: 2015 (înfrângere în 2 seturi cu Serena Williams), 2017 (înfrângere dură cu Gabrine Muguruza, 6-1, 6-0) și 2018 (înfrângere în 3 seturi cu Kiki Bertens).
Cincinnati a fost dintotdeauna un turneu în cadrul căruia Simona Halep s-a descurcat de minune, însă nu până la final. E foarte posibil ca anul acesta, sub îndrumarea lui Patrick Mouratoglou, românca să încerce din nou să ducă până la final parcursul. În primul tur de la Cincinnati, Simona urma să se dueleze cu Karolina Muchova, dar jucătoarea din Cehia s-a retras. Astfel, românca va juca împotriva Anastasiei Potapova.
Competiția masculină de la Cincinnati este în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo