Sorana Cîrstea (40 WTA) a revenit în circuit cu victorie. După ce a ratat turneul de la Toronto din cauza infectării cu Covid-19, Cîrstea a revenit la Cincinnati și s-a impus în primul tur contra elvețiencei Belinda Bencic (11 WTA), scor 6-2, 6-7(3), 6-4.
Sorana a făcut un prim set foarte bun. În debutul meciului, ea a salvat două mingi de break, la 1-1, iar ambele jucătoare și-au făcut serviciul până la 3-2 pentru româncă. Problemele au apărut pentru medaliata cu aur de la Tokyo pe propriul serviciu, iar Sorana a profitat de acest lucru. Au urmat două break-uri ale româncei, care a câștigat primul set cu 6-2.
În pauza dintre seturi, Bencic a mers la vestiare, iar elvețianca a primit și un avertisment, deoarece a depășit timpul prevăzut de regulament. Această întârziere a jocului a fost benefică pentru Bencic, dar doar pentru scurt timp. Elvețianca a început cu break setul secund, dar Sorana a restabilit egalitatea game-ul următor.
Tenis
Sorana Cîrstea a anunțat că nu mai joacă niciun turneu în 2022! A reapărut accidentarea la umăr
03/10/2022 LA 11:09
De atunci, ambele jucătoare au câștigat pe propriul serviciu. La 4-4, Sorana a salvat două mingi de break, dar nu a mai putut face nimic pe următorul game în care s-a aflat la serviciu. La 5-5, Bencic a realizat break-ul, după care a servit pentru câștigarea setului secund. La fel ca în debutul setului, Sorana a făcut rebreak-ul și a trimis setul în tiebreak. Cu toate acestea, Bencic s-a impus cu 7-3 în tiebreak și a trimis partida în decisiv.
Citește și:

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul secund de la Cincinnati

Sorana a început foarte bine decisivul, reușind să facă break-ul care s-a dovedit a fi decisiv în economia partidei. În continuare, cele două jucătoare și-au făcut serviciul fără prea multe emoții. La 5-3 pentru Cîrstea, românca a avut o minge de meci, salvată de Bencic. În game-ul următor, Sorana a început cu o dublă greșeală, dar a închis în cele din urmă setul la 6-4 și a obținut calificarea în turul al doilea de la Cincinnati.
Până acum, Sorana Cîrstea și Belinda Bencic s-au mai întâlnit o singură dată. În februarie 2021, la Melbourne, înaintea Australian Open, Sorana s-a impus cu 7-5, 6-2.
În turul următor, Sorana Cîrstea o va întâlni pe Petra Kvitova (28 WTA), cea care a avut parte de o partidă dificilă în primul tur de la Cincinnati. Kvitova a trecut în primul tur de Jil Teichmann după aproape trei ore de joc, scor 6-7(2), 7-6(6), 6-3.
Partida din turul secund de la Cincinnati va fi a zecea dintre Sorana Cîrstea și Petra Kvitova. În acest moment, cehoaica conduce raportul întâlnirilor directe cu 5-4, dar ultimele două partide au fost câștigate de româncă. Ultima întâlnire a avut loc la începutul acestui an, la Australian Open, atunci când Sorana s-a impus fără drept de apel, scor 6-2, 6-2.
Laver Cup
Sorana Cîrstea, mesaj emoţionant după retragerea lui Roger Federer
25/09/2022 LA 07:02
Tenis
6 românce în top 100 WTA! Urcări impresionante în ierarhie pentru Begu, Bogdan și Cristian
19/09/2022 LA 08:09