Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek, în semifinale la Cincinnati, după o victorie în două seturi cu Vondrousova

Bianca Dumitru

Publicat 18/08/2023 la 19:58 GMT+3

Iga Swiatek s-a calificat în semifinalele turneului de la Cincinnati, după ce a trecut în două seturi de Marketa Vondrousova. Pentru un loc în finală, liderul WTA se va duela cu Jasmine Paolini sau Coco Gauff.

Iga Świątek walczy w Cincinnati

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek a obținut în această seară calificarea în semifinalele turneului WTA 1000 de la Cincinnati. Liderul mondial a trecut în două seturi de Marketa Vondrousova, scor 7-6 (3), 6-1, după o oră și 33 de minute de joc.
În primul set poloneza a fost condusă cu 4-2, dar apoi jocul s-a echilibrat destul de mult, cele două sportive ajungând în tiebreak, unde Vondrousova nu a reușit decât 3 puncte.
În a doua parte a meciului, Iga a fost de neoprit, cedând un singur game, și a obținut astfel a treia victorie în fața sportivei de pe locul 10 WTA, care nu a reușit să-i ia niciun set până acum.
După calificarea în semifinale, Iga Swiatek va juca pentru un loc în ultimul act al turneului de la Cincinnati cu învingătoarea din sfertul Jasmine Paolini sau Coco Gauff.
Citește și:

IGA SWIATEK A AJUNS LA CAPĂTUL PUTERILOR LA CINCINNATI

La conferința de presă de la finalul partidei din optimi, chiar înainte de a apuca jurnaliștii să-i adreseze întrebări, Iga Swiatek a ținut să aibă un discurs prin care și-a exprimat marea nemulțumire.
Liderul mondial din WTA a recunoscut că nu a făcut un meci perfect împotriva chinezoaicei Qinwen Zheng, fapt pentru care credea că va primi cu siguranță o cantitate obscenă de ură și critici din partea fanilor.
Comentariile lui Swiatek s-au adresat exclusiv celor care comentează pe rețelele de socializare, iar tânăra de 22 de ani i-a îndemnat pe aceștia să fie ceva mai asumați înainte de a spune lucruri absurd despre jucători:
"Cu siguranță că meciul de astăzi nu a fost perfect. Cu toții am văzut asta. Dar cantitatea de ură și critici pe care eu și echipa mea o primim după ce eu pierd chiar și un singur set este pur și simplu ridicolă.
Vreau să încurajez oamenii să fie mai atenți atunci când comentează pe internet. Ar fi grozav dacă ne-ați ajuta ca jurnaliști, pentru că noi toți sacrificăm foarte mult și muncim din greu pentru a fi în acest loc. Noi dăm întotdeauna 100% din ceea ce putem face în fiecare zi", a transmis Iga în fața jurnaliștilor.
Iga Swiatek a declarat că a fost "trist" pentru ea să vadă că și echipa ei a fost supusă unui val uriaș de ură. Poloneza speră ca prin mesajul ei, fanii să realizeze că trebuie să se mai tempereze și să se bucure de joc.
Turneul ATP Masters de la Cincinnati se vede în această săptămână pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo