Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek, mesaj manifest de la Cincinnati: "Cred că situația va fi extremă anul viitor"

Nicu Savin

Publicat 19/08/2023 la 09:30 GMT+3

Iga Swiatek s-a calificat în semifinalele turneului WTA 1000 de la Cincinnati, după ce a învins-o în două seturi pe Marketa Vondrousova, scor 7-6(3), 6-1. La conferința de presă de după meci, poloneza a ținut să tragă un semnal de alarmă asupra calendarului foarte încărcat, spunând că retragerile din turnee se vor îndesi din 2024, când toate turneele de WTA 1000 se vor întinde pe două săptămâni.

Iga Swiatek kritisierte die WTA auf einer Pressekonferenz

Credit imagine: Getty Images

Primul sfert de finală de la Cincinnati a adus față în față ultimele două câștigătoare de Grand Slam: Iga Swiatek (Roland Garros) și Marketa Vondrousova (Wimbledon). Sportiva din Cehia a început mai bine și a servit de două ori pentru a câștigat primul set, dar liderul mondial și-a ridicat nivelul exact atunci când a trebuit și a împins manșa în tie-break.
Swiatek a câștigat tie-break-ul cu 7-3, după care a mai cedat un singur game, impunându-se cu 7-6(3), 6-1 și calificându-se pentru prima dată în carieră în semifinale la Cincinnati.

Iga Swiatek, semnal de alarmă privind aglomerarea calendarului competițional

La conferința de presă de după meci, poloneza a fost rugată să comenteze valul de retrageri de la Cincinnati, iar aceasta a profitat de moment pentru a trage un semnal de alarmă. Liderul mondial e de părere că WTA și ATP greșesc foarte mult prin aglomerarea tot mai mare a calendarului competițional, iar de la anul situația va fi și mai complicată, deoarece se dorește ca toate turneele WTA 1000 să se întindă pe parcursul a două săptămâni.
"Totul devine din ce în ce mai complicat, turneele sunt mai lungi, avem mai puțin timp să ne recuperăm. Cred că situația va fi extremă anul viitor dacă toate turneele Masters 1000 vor dura două săptămâni. Nu cred că este o coincidență. Este un semnal pentru WTA și ATP să ne ia mai ușor.
Sezonul nostru va fi mai lung. Suntem responsabili și trebuie să știm când să luăm o pauză. Trebuie să fim inteligenți împreună cu echipele noastre și să luăm decizii bune. Nu sunt surprinsă de numărul mare de retrageri, pentru că această serie de turnee este dificilă, mai ales cu întârzierile cauzate de ploile care au dat peste cap competiția de la Montreal.", a spus Swiatek, citată de puntodebreak.com.
Iga Swiatek se va duela cu Cori Gauff în careul de ași de la Cincinnati. Americanca a trecut fără probleme de Jasmine Paolini în sferturi, scor 6-3, 6-2. Swiatek este un adevărat coșmar pentru Gauff, pe care a învins-o fără să piardă set în toate cele 7 dueluri directe de până acum, dintre care 4 au fost pe hard. Cea de-a doua semifinală le va aduce față în față pe Aryna Sabalenak și Karolina Muchova, ceea ce va fi o reeditare a semifinalei dramatice de la Roland Garros, când sportiva din Cehia s-a impus după ce a salvat o minge de meci.
Turneul ATP Masters de la Cincinnati se vede în această săptămână pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo