Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Imperială! Iga Swiatek este în sferturi de finală la Cincinnati, după ce pierde primul set cu Zheng

Maria Olteanu

Publicat 17/08/2023 la 23:43 GMT+3

Iga Swiatek a avansat în sferturile de finală ale turneului WTA 1000 de la Cincinnati, după ce a avut emoții doar în startul meciului, atunci când a pierdut primul set. A revenit însă fără drept de apel și a mai cedat doar două game-uri până la final.

Iga Swiatek

Credit imagine: Getty Images

Iga Swiatek, numărul 1 mondial, a avansat în această seară în sferturile de finală ale turneului WTA 1000 de la Cincinnati, după ce a trecut în 3 seturi de jucătoarea din China, Qinwen Zheng, scor 3-6, 6-1, 6-1.
Poloneza a cedat primul set al întâlnirii, dar mai apoi a revenit fabulos în meci și nu a mai pierdut decât două game-uri până la final, avansând în sferturile de finală ale turneului.
Cu o rundă înainte, Iga trecuse en-fanfare de Daniele Rose Collins, scor 6-1, 6-0, după doar o oră de joc.

Iga Swiatek este în sferturi de finală la Cincinnati

Liderul mondial a trecut joi seara de jucătoarea clasată pe locul 24 WTA, Qinwen Zheng, chiar dacă a avut emoții la începutul confruntării.
Cu victorii pe linii în întâlnirile directe, Iga a revenit în joc și a înclinat balanța în favoarea ei.
Începutul de joc a fost neașteptat. Poloneza a avut chiar probleme pe primul serviciu și a făcut, de asemenea, o mulțime de greșeli simple. După 15 minute, adversara avea deja 3-0. Swiatek a încercat să schimbe strategia și s-a apropiat la 3-2, dar a cedat primul act cu 3-6.
După pauza dintre seturi, Iga a abordat altfel partida și nu a mai avut emoții până la final, pierzând doar două game-uri până la finalul jocului.
Iga a avansat fără emoții în sferturile de finală de la Cincinnati, acolo unde o va înfrunta pe câștigătoarea de la Wimbledon din acest an, cehoaica Marketa Vondrousova (10 WTA), care a învins-o pe americanca Sloane Stephens (36 WTA) cu 6-2, 7-5.
Iga Swiatek a ajuns în sferturi de finală în 12 dintre cele 13 turnee WTA la care a participat în 2023, singura excepție fiind la primul turneu jucat în acest sezon, la Australian Open.
Turneul ATP Masters de la Cincinnati se vede în această săptămână pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo