Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Karolina Muchova, "a cerut imposibilul", după ce a învins-o pe Aryna Sabalenka în semifinalele de la Cincinnati

Nicu Savin

Publicat 20/08/2023 la 08:03 GMT+3

Karolina Muchova a învins-o în 3 seturi pe Aryna Sabalenka, scor 6-7 (4), 6-3, 6-2, și s-a calificat în finala turneului WTA 1000 de la Cincinnati. Cehoaica va juca în ultimul act cu Cori Gauff, dar a făcut apel la publicul american să o susțină și pe ea în bătălia pentru marele trofeu.

Karolina Muchova

Credit imagine: Eurosport

Karolina Muchova - Cori Gauff va fi marea finală a turneului WTA 1000 de la Cincinnati. În prima semifinală, tânăra din SUA a produs surpriza și a învins-o în 3 seturi pe Iga Swiatek, punând capăt unei serii de 7 eșecuri la rând în fața polonezei.
Cea de-a 2-a semifinală le-a adus față în față pe Karolina Muchova și Aryna Sabalenka, într-o reeditare a semifinalei de la Roland Garros din acest an, care a avut același deznodământ. Bielorusa a câștigat primul set la tie-break, dar Muchova a jucat apoi un tenis stelar și a mai cedat doar 5 game-uri. Sportiva din Cehia s-a impus cu scorul final de 6-7 (4), 6-3, 6-2, la capătul a 3 ore și 17 minute de joc, obținând astfel califcarea în prima sa finală la un turneu WTA 1000.

Karolina Muchova - Cori Gauff, marea finală de la Cincinnati

La finalul partidei maraton cu Sabalenka, Muchova a avut un discurs savuros, pregătindu-și terenul pentru finala din această seară. Evident, publicul american o va susține frenetic pe Cori Gauff, dar cehoaica a speră ca măcar o parte din fani să fie de partea sa în lupta pentru trofeu.
"Sunt entuziasmată. Sunt foarte entuziasmată. Aceasta este prima mea finală într-un turneu WTA 1000. Îmi place să fiu aici, la Cincinnati. Sper să ne revedem mâine și că unii dintre voi mă vor încuraja în continuare, chiar dacă voi juca împotriva lui Coco în finală.", a spus Muchova, stârnind urale în tribune.
Victoria cu Sabalenka a fost doar a 3-a din cariera Karolinei Muchova în care a revenit de la 0-1 la seturi contra unei jucătoare de top 10. Cehoaica nu mai reușise o asemenea performanță de la Australian Open 2021, când a câștigat în fața lui Ash Barty, după ce a pierdut primul set.
Karolina Muchova și Cori Gauff nu s-au mai întâlnit niciodată în circuit și ambele sunt în premieră în finala unui turneu de o asemenea anvergură. Indiferent de învingătoare, vom vorbi despre cea mai mare performanță din cariera respectivei. Finala feminină de la Cincinnati va avea loc în această seară, de la ora 20:30.
Pe tabloul masculin vom avea finala așteptată de toată lumea: Novak Djokovic - Carlos Alcaraz. Cei doi se vor duela pentru trofeu începând cu ora 23:30, în direct pe Eurosport și aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo