Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ons Jabeur, în dezacord total cu Iga Swiatek! "Nu știu de ce a cerut asta, sper că e fericită acum!"

Irina Aldea

Actualizat 18/08/2023 la 17:18 GMT+3

Ons Jabeur s-a plâns de dureri de umăr după ce a jucat cu mingi mai grele la Cincinnati Open și a pus sub semnul întrebării dorința Igăi Swiatek și a altor jucătoare de tenis de a renunța la cele mai ușoare.

Rezumatul partidei Iga Swiatek - Ons Jabeur, finala US Open 2022

Aflată pe locul 5 WTA, Ons Jabeur a ajuns în sferturile de finală ale turneului de 1000 de puncte de la Cincinnati după ce adversara sa, Donna Vekic, s-a retras din cauza unei accidentări. Ea o va înfrunta acum pe Aryna Sabalenka, pe care a învins-o în semifinala de la Wimbledon în luna iulie.
După calificarea în sferturi, Ons Jabeur a vorbit despre dificultatea de a evolua cu noile mingi, mult mai grele decât cele care erau folosite în trecut în circuitul feminin: "Sunt diferite. Cu siguranță sunt mai grele. Nu sunt foarte sigură de ele, parcă mingea zboară mai mult. Nu sunt sigură care este diferența acolo", a spus ea.
CITEȘTE ȘI:

Ons Jabeur critică dorința Igăi Swiatek de a avea în circuit mingi mai grele

Jabeur și-a exprimat dezacordul față de mingile mai grele, spunând că nu i se pare că sunt potrivite, mai ales pentru interior: "Cred că atunci când lovești mingea un pic mai târziu poți simți diferența. Cu siguranță nu este bine să te antrenezi indoor cu aceste mingi, pentru că am încercat când ploua. A fost groaznic", a spus ea.
Vicecampioana de la Wimbledon din 2023 a menționat că a avut dureri la umăr după ce a jucat cu mingile noi și a pus la îndoială dorința Igăi Swiatek, cea care s-a plâns inițial de acest aspect: "Da, mă doare foarte tare umărul. Nu știu de ce Iga Swiatek și ceilalți au vrut să schimbe mingile, ca să fiu sinceră. Sper că Iga este fericită acum. Dar, repet, am crescut fără să mă plâng, jucând cu orice. Pot să joc cu orice, chiar și cu pietre. Nu-mi pasă", a spus Jabeur.
Anul trecut, la US Open, Swiatek se opusese utilizării unor mingi mai ușoare și mai rapide pentru jucătoare, subliniind că jucătorii de sex masculin foloseau mingi mai grele. În acest an, Cincinnati Open a decis să folosească aceleași mingi atât pentru WTA, cât și pentru ATP.
Turneul ATP Masters de la Cincinnati se vede în această săptămână pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo