Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz, apărat după ce a pățit cu Djokovic la Cincinnati: "Să nu-l criticăm, încă nu se cunoaște!"

Irina Aldea

Publicat 22/08/2023 la 13:41 GMT+3

Carlos Alcaraz a fost învins în marea finală de la Cincinnati de către Novak Djokovic în trei seturi, după ce l-a condus pe sârb cu un set și 4-2 în setul secund. Andy Roddick i-a luat apărarea ibericului pentru faptul că acesta încă nu-și cunoaște corpul la 20 de ani.

Rezumatul finalei incredibile, de aproape 4 ore, dintre Djokovic și Alcaraz, de la Cincinnati

Novak Djokovic a câştigat turneul ATP Masters 1.000 de la Cincinnatidupă ce l-a învins pe Carlos Alcaraz, liderul mondial, cu 5-7, 7-6 (9-7), 7-6 (7-4). Djokovic a avut nevoie de cinci mingi de meci şi de aproape 4 ore de joc (cel mai lung meci al anului disputat după sistemul cel mai bun din trei seturi) pentru a-şi lua revanşa în faţa spaniolului, care l-a învins în urmă cu cinci săptămâni în finala turneului de la Wimbledon.
Alcaraz a avut meciul în mână, conducând cu set și 4-2, dar, după ce a ratat o minge de meci în setul secund, balanța a înclinat spre cel mai titrat jucător din istorie. Andy Roddick a analizat finala de la Cincinnati, concentrându-și declarațiile asupra aspectului fizic al finalei. Roddick s-a declarat impresionat de Carlos Alcaraz, însă spune că încă există minusuri, cum ar fi crampele, dar americanul crede că spaniolul "se va îmbunătăți".
CITEȘTE ȘI:

Andy Roddick îl apără pe Carlos Alcaraz după ce liderul ATP a cedat fizic în fața lui Djokovic

"Este tot ceea ce cauți la un meci de tenis. Facem multă publicitate unor meciuri și rivalități, dar cred că nu supraestimăm un meci ca acesta. Djokovic și cei 36 de ani ai săi au trecut peste Alcaraz și cei 20 de ani ai săi: trebuie să ne îngrijorăm de fizicul lui Carlos? Aș da un context acestei afirmații. Novak încă nu știa totul despre fiecare parte a corpului său când avea 20 de ani.
Căutai mereu să prelungești schimburile: la acea vreme, ceea ce făceam eu când îl înfruntam pe Novak ar fi fost văzut acum ca o misiune sinucigașă. Trebuie să îi acorzi lui Carlos timpul necesar pentru a-și cunoaște corpul 100%. Am schimbat lucruri la mijlocul carierei mele, dieta poate face diferența, dar toate acestea sunt un proces de încercare și eroare. Nu ar trebui să-l criticăm prea mult pe Carlos: a fost un meci extrem de fizic, iar el tocmai jucase ieri un meci lung de trei seturi, la fel ca și cu o zi înainte, dar și cu o zi înainte", a transmis Andy Roddick pentru Tennis Channel.
US Open 2023, ultimul turneu de Grand Slam al anului, se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și pe aplicația Eurosport în perioada 28 august - 10 septembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo