Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce i-a spus Ferrero lui Alcaraz când Djokovic servea pentru titlu la Cincinnati: "Lasă-l să ia avertisment!"

Irina Aldea

Actualizat 22/08/2023 la 16:11 GMT+3

Carlos Alcaraz a avut în mână finala de la Cincinnati, dar Novak Djokovic a produs o revenire spectaculoasă pentru a cuceri al 39-lea său titlu Masters 1000. Juan Carlos Ferrero, antrenorul ibericului, l-a sfătuit pe elevul său pe toată durata partidei din Ohio.

Rezumatul finalei incredibile, de aproape 4 ore, dintre Djokovic și Alcaraz, de la Cincinnati

Novak Djokovic a câştigat turneul ATP Masters 1.000 de la Cincinnatidupă ce l-a învins pe Carlos Alcaraz, liderul mondial, cu 5-7, 7-6 (9-7), 7-6 (7-4). Djokovic a avut nevoie de cinci mingi de meci şi de aproape 4 ore de joc (cel mai lung meci al anului disputat după sistemul cel mai bun din trei seturi) pentru a-şi lua revanşa în faţa spaniolului, care l-a învins în urmă cu cinci săptămâni în finala turneului de la Wimbledon.
De la introducerea oficială a coaching-ului în circuitul ATP, de anul trecut, Juan Carlos Ferrero, antrenorul lui Carlos Alcaraz, e unul dintre tehnicienii care profită pe cât se poate de această nouă regulă. Fostul lider mondial a ales să-și sfătuiască elevul în fiecare situație dificilă pe care Carlos o întâmpină, la fel ca în finala de la Cincinnati.
CITEȘTE ȘI:

Ce i-a spus Ferrero lui Alcaraz când Djokovic servea pentru titlu la Cincinnati

Conectat aproape în permanență la jucătorul său în timpul partidelor, Juan Carlos Ferrero a fost foarte vocal în timpul finalei pierdute de liderul ATP în fața lui Novak Djokovic. Dacă numeroasele sale sfaturi nu i-au permis lui Carlos să câștige, el nu a încetat niciodată să creadă în el și să-l încurajeze, ca atunci când sârbul se pregăteasă servească pentru meci, la 5-4 în setul al treilea.
"Alexander Zverev a făcut break la 5-4 zilele trecute (n.r. în semifinala disputată cu Djokovic), poți să o faci. Dă-i drumul, dă-i drumul, stai conectat! Dacă primește un avertisment (n.r. pentru că stă prea mult înainte de a servi), lasă-l să primească un avertisment, nu-ți face griji. Rămâi atent și concentrat", i-a transmis Ferrero lui Carlitos. Alcaraz a reușit să facă break-ul, însă a cedat în tiebreakcâteva minute mai târziu, după un meci fenomenal de aproape 4 ore de joc.
US Open 2023, ultimul turneu de Grand Slam al anului, se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și pe aplicația Eurosport în perioada 28 august - 10 septembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo