Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, discurs admirabil, la 36 de ani. Mesaj fără echivoc pentru tânărul Alcaraz: "Trebuie să cred"

Irina Aldea

Publicat 21/08/2023 la 19:43 GMT+3

Novak Djokovic a câștigat un meci fabulos la Cincinnati în compania tânărului Carlos Alcaraz. La 36 de ani, sârbul a avut în Ohio un discurs remarcabil, spunând că încă nu a renunțat la ideea de a fi cel mai bun tenismen din circuitul ATP, în ciuda faptului că foarte mulți tineri talentați vin din urmă.

Djokovic, campion la Cincinnati, după probabil cel mai tare meci din istoria recentă

Novak Djokovic a câştigat ieri turneul ATP Masters 1.000 de la Cincinnati, după ce l-a învins în marea finală pe spaniolul Carlos Alcaraz, liderul mondial, cu 5-7, 7-6 (9-7), 7-6 (7-4). Djokovic a avut nevoie de cinci mingi de meci şi de 3 ore și 49 de minute de joc pentru a-şi lua revanşa în faţa spaniolului, care l-a învins în urmă cu cinci săptămâni în finala turneului de la Wimbledon.
Pentru Nole (36 ani), câştigător a 23 de titluri de Grand Slam, aceasta este a treia victorie la Cincinnati, după cele din 2018 şi 2020, obţinută după un veritabil maraton, o probă de anduranţă care a stârnit chiar îngrijorare în rândul publicului, după ce sârbul a apelat la kinetoterapeutul său în setul al doilea din cauza căldurii foarte mari. La rândul său, Alcaraz (20 ani), care viza al şaptelea său titlu în acest sezon, a disputat la Cincinnati a opta sa finală din 2023.
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic, discurs admirabil, la 36 de ani. Mesaj fără echivoc pentru tânărul Alcaraz

După marea finală câștigată in extremis, Novak Djokovic a avut un discurs admirabil: "Trebuie să cred că pot fi cel mai bun în continuare, trebuie să cred asta. Îmi repet de nenumărate ori că trebuie să mențin această mentalitate dacă vreau să continui să concurez cu jucătorii mai tineri, tipi precum Alcaraz, care este în prezent liderul noii generații. Ceea ce a realizat în ultimele 24 de luni este impresionant, îmi este greu să găsesc cuvintele pentru a defini acest lucru, dar este și un tip incredibil, cu multă carismă atât pe teren, cât și în afara lui.
Singura modalitate pe care o am de a rămâne competitiv la vârsta mea este să muncesc mai mult în fiecare zi, controlând fiecare mic detaliu care mă înconjoară și care mă poate ajuta să mă mențin la cel mai înalt nivel. Zilele ca aceasta sunt cele care îmi dau motivație pentru a munci și în alte zile în care nu găsesc aceeași motivație, cele care îmi mențin foamea, dar este o foame diferită de cea de acum 15 ani".
US Open 2023, ultimul turneu de Grand Slam al anului, se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și pe aplicația Eurosport în perioada 28 august - 10 septembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo