Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Revoltă pe internet, după ce s-a aflat cât câștigă Djokovic și Gauff la Cincinnati! Diferență uriașă între ATP și WTA

Irina Aldea

Publicat 21/08/2023 la 17:57 GMT+3

Novak Djokovic și Coco Gauff au câștigat marele trofeu la Cincinnati, după ce sârbul a trecut de Carlos Alcaraz în trei seturi, iar americanca a trecut de Karolina Muchova în minimum de seturi. Totuși, cei doi vor pleca din Ohio cu sume de bani total diferite.

Coco Gauff & Novak Djokovic

Credit imagine: Eurosport

Novak Djokovic a câştigat turneul ATP Masters 1.000 de la Cincinnati, după ce l-a învins, duminică, în finală, pe spaniolul Carlos Alcaraz, liderul mondial, cu 5-7, 7-6 (9-7), 7-6 (7-4). Djokovic a avut nevoie de cinci mingi de meci şi de 3 ore și 49 de minute de joc pentru a-şi lua revanşa în faţa spaniolului, care l-a învins în urmă cu cinci săptămâni în finala turneului de la Wimbledon.
De cealaltă parte, Coco Gauff, a șasea jucătoare a lumii, a trecut în ultimul act de la Cincinnati de Karolina Muchova, finalista de la Roland Garros, în minimum de seturi. Gauff s-a impus cu scorul de 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 56 de minute de joc. Pentru Gauff, acesta este cel mai important trofeu al carierei.
CITEȘTE ȘI:

Djokovic și Gauff, diferență uriașă de premii după Cincinnati

După victoria de la Cincinnati, obținută în fața lui Carlos Alcaraz, Novak Djokovic încasează 1.019.335 de dolari, în timp ce Coco Gauff, care a trecut de Muchova în minimum de seturi, va primi doar 454.500 de dolari pentru câștigarea turneului WTA1000 de la Cincinnati. Fanii sportului alb s-au revoltat pe internet din cauza diferenței uriașe dintre ATP și WTA.
"Au jucat în același loc toată săptămâna. Au jucat pe sistemul cel mai bun din trei seturi toată săptămâna. Nu vor fi plătiți la fel", a scris pe rețeaua de socializare X (fost Twitter) Myles David, un comentator sportiv foarte activ pe internet. Fanii sportului au avut păreri împărțite, dar cei mai mulți au transmis că e inadmisibil ca diferența de premii să fie atât de mare.
US Open 2023, ultimul turneu de Grand Slam al anului, se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și pe aplicația Eurosport în perioada 28 august - 10 septembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo