''Peng Shuai, să ştii că toţi jucătorii de tenis sunt alături de tine. Mă gândesc la tine şi sper că eşti în siguranţă'', a scris Simona Halep, vineri, pe Twitter, alături de binecunoscutul hashtag #whereispengshuai.
Alte jucătoare române care au luat atitudine sunt Andreea Mitu şi Irina Bara.
Tenis
Holger Rune, avertisment pentru rivali înainte de 2023: "Un Ferrari fără combustibil e degeaba!"
ACUM 4 ORE

#WhereIsPengShuai | Simona Halep și lumea tenisului au reacționat la cazul sportivei din China

Dispariţia jucătoarei chineze de tenis Shuai Peng, care nu a mai dat niciun semn de viaţă după ce l-a acuzat de viol pe un fost vicepremier al Chinei, nelinişteşte lumea tenisului şi opinia publică.
La o săptămână după ce jucătoarea de 35 de ani a povestit în detaliu cum a fost violată de fostul vicepremier chinez Gaoli Zhang (75 de ani), tânăra a dispărut. Peng, care a câştigat Roland Garros în proba feminină de dublu în 2014, l-a acuzat, pe 2 noiembrie, pe fostul oficial că a forţat-o să aibă un raport sexual în urmă cu trei ani, iar apoi a fost constrânsă să devină amanta acestuia.
Preşedintele WTA (asociaţia jucătoarelor profesioniste de tenis), Steve Simon, nu exclude posibilitatea retragerii tuturor competiţiilor feminine din China în cazul în care Beijingul nu va face lumină în cazul dispariţiei campioanei Shuai Peng.
Simon şi-a exprimat, miercuri, "îngrijorarea" privind securitatea chinezoaicei Shuai Peng şi a afirmat că pune la îndoială informaţiile oficiale provenind din China referitoare la jucătoare.
Canalul de stat chinez CGTN a prezentat miercuri seara, pe Twitter, o captură de ecran a unui mail atribuit lui Shuai Peng, pe care jucătoarea chineză l-ar fi trimis conducerii WTA, fără ca autenticitatea mesajului să poată fi confirmată.
Afirmaţiile din acest mesaj cu origine suspectă sunt în contradicţie cu declaraţiile lui Shuai Peng, care acuzase înaltul oficial chinez de viol.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Sursa: Agerpres
Tenis
Casper Ruud a bifat prima victorie a carierei în fața lui Nadal! Ce "l-a încurcat" pe Rafa
ACUM 5 ORE
Tenis
"Rafa, ești cel mai bun din istorie?" Nadal nu a ezitat. Care e cea mai "importantă moștenire"
ACUM 8 ORE