Cu 23 de titluri de Grand Slam în carieră, Serena Williams a revenit după naștere cu un singur gând: să egaleze recordul all-time de turnee de Mare Șlem deținut de Margaret Court. Înainte de era open, sportiva din Australia a dominat pentru aproape un deceniu și jumătate tenisul feminin, trecându-și în palmares 24 de Grand Slamuri (11 la Australian Open).
Performanțele impresionante ale jucătoarei de la Antipozi au venit însă într-o perioadă în care, cu excepția lui Billie Jean King, nu existau foarte multe sportive de mare valoare. Ca atare, Mats Wilander consideră că e incorect să o considerăm pe Court peste Serena, care a avut adversare mult mai puternice.
Mai mult, celebrul fost jucător suedez consideră că ceea ce a făcut Serena pentru tenisul mondial nu are egal, nici Federer, Nadal sau Djokovic neputând fi comparați cu marea campioană din SUA.
Tenis
BREAKING NEWS | ATP: Se va juca fără puncte în clasament la Wimbledon
ACUM 4 ORE
"Să câștigi 23 de Grand Slamuri în era open e mult mai impresionant decât cele 24 de turnee de Mare Șlem câștigate de Margaret Court atunci când competiția era mult mai puțin acerbă decât acum. Serena este cea mai mare din istoria tenisului și iau în calcul aici inclusiv marii campioni de la masculin", a spus Wilander.
Justine Henin a fost pe aceeași lungime de undă cu marele campion suedez, explicând și ea că nu se pot compara cele 24 de Grand Slamuri ale lui Margaret Court cu performanțele Serenei, venite într-o altă eră.
192 de titluri a cucerit Margaret Court în toată cariera, 21 dintre ele venind într-un singur sezon (1970). Acest record cu siguranță nu va fi egalat vreodată.
Roland Garros
România intră în luptă cu 7 jucătoare la Roland Garros! Buzărnescu a prins tabloul principal
ACUM 4 ORE
Roland Garros
Mihaela Buzărnescu a ratat calificarea pe tabloul principal de la Roland Garros
ACUM 6 ORE