Privind retrospectiv, Mats Wilander a ajuns la concluzia că acela a fost momentul decisiv din cariera lui Nadal, în care ibericul a atins nivelul de superstar. Într-o videconferință Eurosport UK, Wilander a discutat alături de Justine Henin, Carlos Costa (agentul lui Nadal) și Carlos Moya (antrenorul spaniolului) despre celebra finală de la Wimbledon.
De 7 ori câștigător de Grand Slam și actual moderator Eurosport UK, Wilander a recunoscut că a fost complet impresionat de forma fabuloasă a lui Rafa din finala cu Federer:
Personal, nu mi-a venit să cred cât de bine a jucat Rafa (n.r. - Rafael Nadal) în finala de la Wimbledon 2008, câștigată în fața lui Federer. Consider că acela a fost momentul în care Nadal s-a transformat într-un superstar. | Mats Wilander.
Australian Open
Sorana Cîrstea - Iga Swiatek, acum, în direct pe Eurosport 1, în optimi la Melbourne
PESTE O ORĂ

Cum s-a desfășurat finala din 2008

Finala din 2008 este considerată drept unul dintre cele mai frumoase meciuri din istoria tenisului. După 4 ore și 48 de minute - record absolut la vremea respectivă - Nadal s-a impus cu 3-2. Spaniolul și-a adjudecat primele două seturi (6-4, 6-4), însă Federer n-a renunțat la luptă. Elvețianul a câștigat la tiebreak următoarele două seturi (7-5, 10-8), dar n-a mai avut aceeași forță și în setul decisiv. Nadal s-a impus cu 9-7 și a cucerit primul său titlu la Wimbledon.
Nadal a câștigat și în finala din 2010, când l-a întâlnit pe Tomas Berdych (scor 3-0). Începând din acel moment, ibericul a mai ajuns o singură dată în finala de la Wimbledon: în 2011, când a fost învins de Novak Djokovic (scor 1-3). De-a lungul carierei, Nadal a cucerit 19 titluri de Grand Slam. În prezent, Rafa ocupă locul secund în ierarhia celor mai titrați jucători, după Roger Federer (20). Podiumul este completat de Djokovic, cu 17 trofee.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Australian Open
Cornet a făcut-o să plângă pe Dokic, la interviul de după meci: "Jelena, vreau să îți spun ceva"
ACUM 31 MINUTE
Australian Open
Un meci pentru cărțile de istorie! Ce a scris presa internațională despre duelul Halep - Cornet
ACUM O ORĂ