Tenis

Wilander, despre momentul decisiv din cariera lui Nadal: "Atunci s-a transformat într-un superstar!"

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Rafael Nadal, al doilea cel mai titrat jucător din istorie

Credit imagine: Getty Images

DeCosmin Cioboata
22/05/2020 la 18:58

Pe 6 iulie se împlinesc 12 ani de când Rafael Nadal și Roger Federer se întâlneau în finala de la Wimbledon, câștigată de spaniol după 5 seturi extrem de intense.

Privind retrospectiv, Mats Wilander a ajuns la concluzia că acela a fost momentul decisiv din cariera lui Nadal, în care ibericul a atins nivelul de superstar. Într-o videconferință Eurosport UK, Wilander a discutat alături de Justine Henin, Carlos Costa (agentul lui Nadal) și Carlos Moya (antrenorul spaniolului) despre celebra finală de la Wimbledon.

De 7 ori câștigător de Grand Slam și actual moderator Eurosport UK, Wilander a recunoscut că a fost complet impresionat de forma fabuloasă a lui Rafa din finala cu Federer:

Tenis

Simona Halep a plecat astăzi spre Praga. Ce a declarat sportiva noastră pe aeroport

ACUM 6 ORE
Personal, nu mi-a venit să cred cât de bine a jucat Rafa (n.r. - Rafael Nadal) în finala de la Wimbledon 2008, câștigată în fața lui Federer. Consider că acela a fost momentul în care Nadal s-a transformat într-un superstar. | Mats Wilander.

Cum s-a desfășurat finala din 2008

Finala din 2008 este considerată drept unul dintre cele mai frumoase meciuri din istoria tenisului. După 4 ore și 48 de minute - record absolut la vremea respectivă - Nadal s-a impus cu 3-2. Spaniolul și-a adjudecat primele două seturi (6-4, 6-4), însă Federer n-a renunțat la luptă. Elvețianul a câștigat la tiebreak următoarele două seturi (7-5, 10-8), dar n-a mai avut aceeași forță și în setul decisiv. Nadal s-a impus cu 9-7 și a cucerit primul său titlu la Wimbledon.

Nadal a câștigat și în finala din 2010, când l-a întâlnit pe Tomas Berdych (scor 3-0). Începând din acel moment, ibericul a mai ajuns o singură dată în finala de la Wimbledon: în 2011, când a fost învins de Novak Djokovic (scor 1-3). De-a lungul carierei, Nadal a cucerit 19 titluri de Grand Slam. În prezent, Rafa ocupă locul secund în ierarhia celor mai titrați jucători, după Roger Federer (20). Podiumul este completat de Djokovic, cu 17 trofee.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Tenis

NEWS ALERT | Simona Halep, OUT de la US Open? "În acest moment, aleg să nu merg!"

ACUM 9 ORE
Tenis

Jucătorii depistați cu COVID-19, descalificați la US Open! Organizatorii anunță pedepse "grele"

ACUM 11 ORE
Subiecte asemănătoare
Tenis
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol