De peste un deceniu şi jumătate Nadal este la cel mai înalt nivel, lucru care l-a făcut pe Guy Forget să îl considere cel mai mare sportiv din istorie, "peste Jordan, Ali sau Pele".
Poate că opinia fostului director de la Roland Garros e subiectivă, dar e clar că Rafa este un sportiv uriaş, care convinge tot mai mult cu fiecare apariţie pe terenul de tenis. Vârsta şi problemele de sănătate l-au făcut pe "Matador" să îşi schimbe fundamental stragegia în ultimii ani, dorind să încheie punctele mult mai repede. Îşi asumă mai multe riscuri, ia mai devreme iniţiativa în punct şi e mai ofensiv, toate aceste schimbări făcându-l pe Wilander să îl urmărească mereu cu sufletul la gură.
"Cu cât este mai în vârstă, cu atât îmi place mai mult să-l privesc jucând pe Nadal. Vedem că încearcă mai multe variante acum decât când avea 22 sau 23 de ani. Mi se pare tenisul lui mai distractiv decât al lui Roger Federer sau al lui Novak Djokovic", şi-a început editorialul din L'Equipe Wilander.
Wimbledon
Alcaraz, lecție de fair-play, la Wimbledon! I-a cedat punctul adversarului, deși trebuia rejucat
ACUM 2 ORE

Wilander: "Nu vreau să comentez partidele lui Nadal, vreau doar să îl văd jucând"

Federer va rămâne cel mai elegant sportiv din istorie, naturaleţea sa în lovituri fiind fără îndoială de neegalat. Chiar şi aşa, marele Wilander, deţinător a 7 Grand Slamuri, simte mult mai multă emoţie când pe teren e Rafa. Atât temperamentul latin al acestuia, dar şi faptul că poate aduce oricând o surpriză în joc îl fac pe iberic jucătorul de urmărit în permanenţă.
"Cu Federer totul pare ușor: este simplu și estetic. Cu Rafa e altfel. Adevărata lui personalitate apare atunci când racheta lovește mingea. Este evident că începutul și sfârșitul mișcărilor sale nu sunt la fel de fluide precum în cazul lui Federer. Dar momentul în care loveşte mingea şi timingul mă lasă mereu cu gura deschisă. Întotdeauna mi-a plăcut această intensitate a lui Nadal și implicarea lui emoțională. La un moment dat devenise predictibil, ştiai că va învinge şi cum se va termina punctul. Acum creează incertitudine. Care va fi următoarea lui mișcare? Este ca şi cum l-am vedea pe Federer în cea mai bună formă a lui. Nu vreau să comentez jocurile lui Rafa, vreau doar să-l văd jucând", a mai spus Mats.
După cel de-al 14-lea trofeu de la Roland Garros, Nadal a urmat un nou tratament, în speranţa că îşi va rezolva problema de la picior. Abia în următoarele zile vom şti cu certitudine dacă "Matadorul" va putea fi prezent la Wimbledon, dar există premise favorabile ca Rafa să fie pe teren şi să lupte şi pentru al 3-lea GS al sezonului.
Wimbledon 2022 e în direct, în perioada 27 iunie - 10 iulie, pe Eurosport şi Eurosport Player.
Wimbledon
Wimbledon 2022 | Rezumatul partidei Carlos Alcaraz - Oscar Otte, câștigată categoric de iberic
ACUM 2 ORE
Wimbledon
Alexander Bublik a servit de 6 ori "din mână", într-un singur game! Kyrgios, reacție savuroasă
ACUM 2 ORE