Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ana Bogdan, OUT de la Wimbledon în turul 3, după un meci uluitor, în care a luptat eroic, dar fizicul i-a cedat

Bianca Dumitru

Publicat 07/07/2023 la 19:10 GMT+3

Ana Bogdan a ratat în această după-amiază calificarea în optimile turneului de la Wimbledon, după ce a pierdut în 3 seturi în fața Lesiei Tsurenko. Românca a avut nevoie de intervenția medicului după primul set și a rezistat cu greu pe teren până la final.

Ana Bogdan

Credit imagine: Eurosport

Ana Bogdan a fost învinsă în această după-amiază în turul 3 al turneului de la Wimbledon. Românca de pe locul 57 WTA a cedat în 3 seturi în fața Lesiei Tsurenko, scor scor 4-6, 6-3, 7-6 (18), după trei ore și 30 de minute de joc.
Bogdan a început meciul în forță, cu un break la 0, și s-a distanțat rapid pe tabelă, ajungând să conducă cu 0-2 și 1-4. Tsurenko a restabilit egalitatea la 4-4, dar Ana și-a găsit forța de a câștiga primul set, legând încă o dată două game-uri consecutive.
În startul setului 2, Bogdan a avut nevoie de intervenția medicului și s-a văzut că se confruntă cu o problemă de sănătate, cedând 4 game-uri la rând, fără să câștige mai mult de două puncte.
Ulterior, medicamentele au părut să-și facă efectul pentru că românca a revenit în joc și a reușit să revină la 4-3. Avantajul ucrainencei nu a putut, însă, să recupereze în totalitate, iar aceasta, ocupanta locului 60 mondial, a câștigat setul 2, trimițând meciul în decisiv.
Ana Bogdan a cedat primele două game-uri în startul setului 3, dar apoi a revenit, a egalat și chiar a preluat conducerea, scor 3-4.
Ulterior, Tsurenko a avut nevoie și ea de intervenția medicului, însă după timeout-ul medical nu a avut nicio problemă, reușind să lege 3 game-uri consecutive. Ulterior, Ana Bogdan i-a anulat adversarei o minge de meci și a trimis partida în tiebreak.
În finalul meciului, ucraineanca a părut să nu-i dea nicio șansă româncei, pe care a condus-o cu 5-1, dar Ana a reușit să revină, restabilind egalitatea. Apoi duelul s-a echilibrat ușor, iar schimbul de mingi care a urmat a fost impresionant, fiind cel mai lung tiebreak din istoria turneelor de Grand Slam (vechiul record era 19-17, în 2015, la meciul Konta - Alertova).
Câștigătoarea a fost decisă după ce Bogdan, care a avut 5 șanse de a închide meciul, i-a anulat lui Tsurenko cinci mingi de meci, dar nu a reușit să lege mai multe game-uri consecutive, iar ucraineanca s-a distanțat la două puncte.
Românca a ratat, astfel, șansa de a se califica în premieră în optimile unui turneu de Grand Slam, încheindu-și parcursul la Wimbledon în turul 3.
Citește și:

Irina Begu, OUT de la Wimbledon în turul 2

Astăzi, și Irina Begu a fost eliminată în turul 2 de la Wimbledon, ratând ocazia de a scrie istorie pentru România, care ar fi ajuns pentru prima dată cu 3 jucătoare în 16-imi.
Românca de pe locul 30 WTA a pierdut cu 5-7, 3-6 în fața jucătoarei din Rusia, Anna Blinkova, după o oră și 55 de minute de joc.
Irina Begu s-a accidentat în startul setului doi și nu a mai putut să joace la cel mai înalt nivel, astfel că a cedat, fiind eliminată din competiție.
Singura jucătoare din România care mai are șanse să ajungă în optimi la Wimbledon este Sorana Cîrstea, care o va înfrunta mâine pe Beatriz Haddad Maia, favorita nr. 13, într-un meci din 16-imi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo