Jucătorii care vor participa la ediția din acest an a turneului de la Wimbledon nu vor primi puncte. ATP și WTA au decis să nu acorde puncte anul acesta, după ce organizatorii englezi au anunțat că nu vor permite participarea jucătorilor din Rusia și Belarus.
Naomi Osaka a dat de înțeles după eliminarea de la Roland Garros că este posibil să nu meargă la Londra, pentru al treilea turneu de Grand Slam al anului, spunând că turneul de la All England Club va avea aerul unui turneu demonstrativ, în condițiile în care nu se vor acorda puncte.
Andy Murray nu este de acord și a venit cu exemple din alte sporturi pentru a își susține argumentul. Scoțianul a vorbit despre golf și fotbal, spunând că lumea nu știe câte puncte primesc jucătorii sau echipele, dar toată lumea își aduce aminte numele câștigătorului:
Wimbledon
Novak Djokovic crede că e nevoie de o schimbare urgentă la Wimbledon: "Majoritatea ar fi de acord"
ACUM O ORĂ
"Urmăresc golful cu mare atenție și nu am idee câte puncte primește câștigătorul Mastersului. Eu și prietenii mei iubim fotbalul și nu știu și nici nu ne pasă câte puncte primește în clasament echipa care câștigă Cupa Mondială.
Dar pot spune exact cine a câștigat Cupa Mondială sau Mastersul. M-aș hazarda și aș spune că cei mai mulți dintre oamenii care se vor uita la meciurile de pe terenul central de la Wimbledon în câteva săptămâni nu știu și nici nu le pasă câte puncte primește un jucător care ajunge în turul al treilea. Dar vă garantez că își vor aduce aminte cine a câștigat.
Wimbledon nu va fi niciodată un turneu demonstrativ și nu se va simți niciodată ca un demonstrativ. Punct.", a scris Andy Murray pe contul său de Twitter.
Citește și:

Turneul de la Wimbledon se va juca fără puncte

ATP și WTA au confirmat săptămâna trecută că nu vor acorda puncte la Wimbledon, în urma deciziei organizatorilor de la All England Club de a interzice jucătorii ruși și bieloruși. În mod normal, nu mai puțin de 2000 de puncte ar trebui acordate campionilor.
Decizia celor două foruri vine după ce organizatorii de la Wimbledon au anunțat că jucătorii din Rusia și Belarus nu pot participa la al treilea turneu de Grand Slam al anului.
Decizia a stârnit multe controverse, atât în circuitul masculin, cât și în cel feminin, iar mai mulți jucători s-au plâns de faptul că aceste decizii au fost luate fără ca aceștia să fie consultați înainte.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/05/25/3380257.jpg
Wimbledon
Djokovic a suferit cu Van Rijthoven, dar e în sferturi la Wimbledon! Sinner, următorul adversar
ACUM 9 ORE
Wimbledon
Kyrgios și Tsitsipas au primit nota de plată, după incidentele din meciul direct de la Wimbledon
ACUM 10 ORE