Chiar dacă s-a impus la Australian Open și Roland Garros în acest an, Francisco Roig nu îl vede pe Rafael Nadal favorit la Wimbledon. Nadal a avut parte de un 2022 de vis până acum, dar atât el, cât și cei din echipa sa rămân cu picioarele pe pământ.
Francisco Roig, antrenorul lui Nadal, consideră că Novak Djokovic rămâne favoritul principal al turneului de la All England Club și a explicat de ce nu îl vede pe elevul său în această postură:
"Rafa nu a jucat aici în ultimii trei ani iar memoria și sentimentul pe care îl ai venind în același loc în fiecare an este fundamental, te ajută la adaptare.
Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35
Evident, este unul dintre favoriți, dar pentru mine, în acest moment, principalul favorit este Djokovic", a spus Roig pentru Eurosport Spania.
Nadal a ajuns în semifinalele turneului de la Wimbledon în ultimele două ediții în care a jucat pe iarba londoneză, în 2018 și 2019. Campion de două ori la Londra, Nadal a câștigat ultimul său titlu la Wimbledon în 2010.
"În ultimele trei ediții în care a venit aici a jucat foarte bine. Se întâmplă să pierzi cum a făcut-o cu Gilles Muller (n.r. în optimile din 2017), dar în precedentele trei partide a jucat foarte bine, nu a pierdut set.
Dar trebuie să fim atenți, am avut și noi momente dificile. Există zile când lucrurile nu merg așa cum trebuie, altele când merg. Dar odată ce începe competiția, lucrurile se schimbă, deoarece nimeni nu mai este la fel de calm", a mai spus Roig.
Citește și:

Roig nu se gândește la un posibil Grand Slam calendaristic

În istoria tenisului, doar doi jucători au reușit să câștige toate cele patru turnee de Grand Slam în același an calendaristic: Don Budge (1938) și Rod Laver (1962 și 1969). Anul trecut, Novak Djokovic a fost la un pas de a deveni al treilea om din istorie care reușește acest lucru. După titlurile de la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon, Novak Djokovic a fost la o singură victorie de această performanță, dar a pierdut finala de la US Open cu Daniil Medvedev.
În 2022, Nadal s-a impus la Melbourne și Paris, dar Francisco Roig a dezvăluit că nimeni din echipă nu se gândește la posibilitatea de a reuși Grand Slam-ul calendaristic, toată concentrarea fiind pe ce va face Nadal la Wimbledon:
"Nu, este un gând interzis. Nu, pentru că noi ne știm foarte bine. Pe lângă faptul că este foarte dificil, sunt multe lucruri care se pot întâmpla. Acum ne gândim numai să ne descurcăm cât mai bine în acest turneu, nimic mai mult", a mai spus Roig.
Nadal va juca astăzi în primul tur de la Wimbledon împotriva lui Francisco Cerundolo (41 ATP) pe arena centrală de la Wimbledon, nu mai devreme de ora 17:00.
https://i.eurosport.com/2022/06/28/3399958.jpg
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Wimbledon
Berrettini a trecut prin "infern", după COVID-19: "Nici nu am putut să mă uit la Wimbledon"
18/07/2022 LA 08:34
Wimbledon
Ubi Tennis a ales cele mai tari ținute de la Wimbledon. Ce au scris despre cum s-a îmbrăcat Halep
16/07/2022 LA 12:47