Carlos Alcaraz a avut o primă jumătate a anului 2022 de excepție. Tânărul spaniol de 19 ani a devenit cel mai tânăr jucător care a cucerit un titlu ATP 500, dar și cel mai tânăr câștigător al turneului de la Miami.
De asemenea, el a câștigat și la Madrid, acolo unde i-a învins în zile consecutive pe Rafael Nadal și Novak Djokovic, devenind cel mai tânăr jucător care a învins numărul 1 mondial chiar de la Nadal, atunci când spaniolul îl învingea pe Roger Federer la Miami, în 2004.
La Roland Garros, acolo unde era văzut printre favoriții la câștigarea turneului, Carlos Alcaraz a ajuns până în sferturile de finală, pierzând în fața lui Alexander Zverev, cel care și-a luat revnașa pentru finala pierdută fără drept de apel la Madrid.
Wimbledon
Wimbledon 2022 | Deși a fost eliminat, John Isner a intrat în istoria tenisului
ACUM 5 ORE
Citește și:

Alcaraz vrea meciuri memorabile la Wimbledon

Carlos Alcaraz este convins că poate avea un parcurs bun la Wimbledon, dar tânărul spaniol își dorește și meciuri memorabile în cariera sa, nu doar titluri. Alcaraz a dat exemplul finalei din 2008 de la All England Club, atunci când Rafael Nadal l-a învins pe Roger Federer, într-un meci pe care mulți îl consideră unul dintre cele mai bune partide de tenis din toate timpurile:
"Bineînțeles, văd posibil acest lucru (n.r. să câștige la Wimbledon). Până la urmă este un vis pe care sper îl împlinesc. Pentru asta muncesc în fiecare zi.
Toată lumea își aduce aminte de finala din 2008 dintre Nadal și Federer, mulți considerând că acea partidă este una dintre cele mai bune din istorie. A fost spectaculoasă.
Rafa a câștigat câteva meciuri istorice la Wimbledon, iar eu mi-am spus: 'Sper că pot juca și eu astfel de meciuri acolo'", a spus Carlos Alcaraz, potrivit Eurosport UK.
Anul trecut, Carlos Alcaraz a ajuns până în turul al doilea de la Wimbledon, acolo unde a pierdut în fața lui Daniil Medvedev în trei seturi.
Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 27 iunie-10 iulie și va fi transmis în direct și în exclusivitate în România pe canalele Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Alcaraz, lecție de fair-play, la Wimbledon! I-a cedat punctul adversarului, deși trebuia rejucat
ACUM 15 ORE
Wimbledon
Alexander Bublik a servit de 6 ori "din mână", într-un singur game! Kyrgios, reacție savuroasă
ACUM 16 ORE