Carlos Alcaraz este pregătit să facă o figură frumoasă la ediția din acest an de la Wimbledon. Spaniolul de 19 ani a avut parte de o primăvară foarte bună, cu titluri la turnee importante, atât pe hard, cât și pe zgură, iar acum vrea să continue prestațiile bune și pe iarbă.
Alcaraz nu a reușit să se antreneze așa cum și-ar fi dorit înaintea turneului de la Wimbledon, din cauza unor probleme la cot. Acesta a jucat și la Hurlingham Tennis Classics, un turneu demonstrativ, unde a fost învins de Tiafoe. La finalul acestei partide, Alcaraz a vorbit pentru Ubitennis despre pregătirea din acest an pentru Wimbledon:
"În ultimele săptămâni nu am putut să mă antrenez la nivelul dorit, am venit aici să văd cum va fi. M-am simțit bine în primul meci, sper că continui să îmbunătățesc lucrurile, puțin câte puțin.
Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35
Este de precauție (n.r. bandajul de la cotul drept), nu m-a durut nimic în timpul meciului. M-am distrat pe teren și este important că mai am câteva zile pentru a mă antrena", a spus Alcaraz, care va mai juca la Hurlingham Tennis Classics, contra lui Casper Ruud, finalistul de la Roland Garros din acest an.
Citește și:

Carlos Alcaraz: "Voi încerca să mă bucur de această suprafață cât mai mult"

În ciuda prestațiilor sale foarte bune din ultimele luni, Alcaraz nu consideră că este favorit la ediția din acest an de la Wimbledon. Spaniolul a numit câțiva jucători pe care îi vede cu șanse mari la titlu și spune că mai are lucruri de îmbunătățit pe această suprafață.
"Unii oameni spun să mă număr printre favoriți, dar sincer să fiu, nu cred acest lucru, deoarece sunt jucători mult mai buni decât mine pe iarbă, precum Berrettini, Djokovic sau Nadal. Voi încerca să mă bucur de această suprafață cât mai mult, nu numai acum, ci și în viitor.
Este foarte important să înveți să te deplasezi pe iarbă iar noi lucrăm din greu la acest capitol. Mai avem de pus la punct câteva detalii, precum voleul", a mai spus Carlos Alcaraz.
Până acum, Carlos Alcaraz a mai participat o singură dată pe tabloul principal la Wimbledon. Anul trecut, Alcaraz ajungea până în turul al doilea de la Londra, acolo unde era învins de Daniil Medvedev în trei seturi.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Wimbledon
Berrettini a trecut prin "infern", după COVID-19: "Nici nu am putut să mă uit la Wimbledon"
18/07/2022 LA 08:34
Wimbledon
Ubi Tennis a ales cele mai tari ținute de la Wimbledon. Ce au scris despre cum s-a îmbrăcat Halep
16/07/2022 LA 12:47