Carlos Alcaraz (7 ATP) s-a impus în primul tur de la Wimbledon în fața germanului Jan-Lennard Struff (155 ATP), scor 4-6, 7-5, 4-6, 7-6(3), 6-4, la capătul unei partide care a durat 4 ore și 14 minute.
Tânărul jucător spaniol a avut mult de muncă în primul tur, dar consideră că experiența oferită de acest prim meci dificil pe iarba londoneză este benefică pentru el, în contextul în care mai are multe de învățat în ceea ce privește jocul pe această suprafață.
Alcaraz, care a evoluat doar în trei partide pe iarbă în circuitul ATP, nu simte presiunea oferită de rezultatele foarte bune înregistrate în această primăvară:
Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35
"Nu simt presiunea deoarece nu mă consider printre favoriții la câștigarea turneului. Evident, dacă voi juca bine, voi ajunge la nivelul de a câștiga turneul, dar sunt mulți jucători cu mai multă experiență pe iarbă, mai buni decât mine pe iarbă. Nu simt presiunea, încă încerc să acumulez experiență pe iarbă și să mă bucur de fiecare meci", a declarat Alcaraz la finalul partidei.
Citește și:

Alcaraz știe ce trebuie să îmbunătățească în jocul său pe iarbă

Serviciul-voleu rămâne în continuare una dintre cele mai eficiente tactici pe iarbă, dar nu foarte mulți jucători reușesc să folosească acest stil la cel mai înalt nivel. Carlos Alcaraz și-ar fi dorit să apeleze la această tactică în partida cu Struff, dar tânărul de 19 ani este conștient că mai are mult de muncă pentru a își perfecționa această parte a jocului său:
"Am încercat de câteva ori, dar am pierdut de fiecare dată când am încercat serviciu-voleu. Nu am vrut să încerc din nou. Pentru mine este foarte greu, aici totul este mai rapid. Nu ajung destul de repede la fileu, așa că este greu să lovesc mingea atunci când nu sunt aproape de fileu. Acesta este un lucru pe care vreau să îl fac, dar este dificil pentru mine", a mai spus Alcaraz.
În acest moment, pentru Carlos Alcaraz, fiecare partidă reprezintă șansa de a își îmbunătăți jocul pe iarbă. Chiar dacă mai are multe lucruri de îmbunătățit, spaniolul este mulțumit cu nivelul din prezent și este sigur că își va îmbunătăți jocul, deplasarea pe iarbă fiind unul dintre punctele sale slabe în acest moment:
"Aș spune că nivelul meu pe iarbă a crescut puțin, dar sunt mulțumit cu nivelul pe care l-am arătat azi. Bineînțeles, nu sunt un jucător experimentat, trebuie să îmi îmbunătățesc jocul.
Aș spune că pe iarbă este dificilă deplasarea. Este mult mai dificil pe iarbă decât pe alte suprafețe. Aș spune că e mult mai greu să joci patru ore pe iarbă decât pe alte suprafețe, chiar dacă nu sunt schimburi lungi.
Pentru mine este mai dificil un meci maraton aici, decât pe alte suprafețe. Trebuie să te concentrezi pe deplasarea pe teren mai mult", a mai spus Carlos Alcaraz.
În turul al doilea, Carlos Alcaraz îl va întâlni pe Tallon Griekspoor (53 ATP), cel care a trecut în primul tur de italianul Fabio Fognini (63 ATP). Până acum, cei doi s-au mai întâlnit de două ori, raportul întâlnirilor directe fiind 1-1. Aceasta va fi prima întâlnire pe iarbă dintre cei doi. Pe hard, la Montpellier, s-a impus olandezul, în timp ce Alcaraz a câștigat duelul pe zgură de la Estoril.
https://i.eurosport.com/2022/06/28/3399958.jpg
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Wimbledon
Berrettini a trecut prin "infern", după COVID-19: "Nici nu am putut să mă uit la Wimbledon"
18/07/2022 LA 08:34
Wimbledon
Ubi Tennis a ales cele mai tari ținute de la Wimbledon. Ce au scris despre cum s-a îmbrăcat Halep
16/07/2022 LA 12:47