O ruptură de 7 milimetri în zona abdominală a stat între Nadal și visul de a cuceri al treilea turneu de Grand Slam la rând. Deși accidentat și într-o situație foarte grea din punct de vedere mental, Rafa Nadal a fost protagonistul unui episod care ne arată încă o dată ce mare campion e, atât pe teren, dar și în afara lui.
Astfel, înainte de a părăsi complexul de la All England Club, ieri, "Matadorul" a ținut să își ia rămas bun de la fiecare persoană din stafful de la Wimbledon, într-un demers care le-a arătat tuturor britanicilor că gesturile mici pot crea momente superbe.
"Este cel mai mare campion", a titrat As.com, care a salutat atitudinea lui Rafa și s-a întrebat câți alți mari sportivi ar fi procedat așa, într-o situație similară.
Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35
Nadal e de departe cel mai apreciat jucător din circuit de către ceilalți tenismeni. Iga Swiatek, De Minaur, Carlos Alcaraz, Sebastian Korda, Denis Shapovalov, Casper Ruud, Jannik Sinner, Andrey Rublev sau Daria Kasatkina sunt doar câțiva dintre jucătorii care au recunoscut că îl au ca idol pe spaniol. Iar acest lucru are doar parțial legătură cu valoarea sa incontestabilă și cu puterea incredibilă de a lupta, cei mai mulți fiind impresionați de bunul-simț, modestia și umanitatea lui Rafa.

Nadal: "Mă doare rău retragerea, pentru că jucam foarte bine"

Vineri seară, Nadal a ajuns în Spania, iar pe aeroportul din Barcelona a fost întâmpinat de jurnaliști, care au vrut să afle care e starea lui.
"Ceea ce doare cel mai tare e că nu am putut concura într-o situație privilegiată, pentru că jocul îmi funcționa foarte bine și eram într-o semifinală de la Grand Slam. În final, nu am avut ce face, îmi rămâne doar să mă uit înainte și să gândesc pozitiv. Sunt o persoană calmă, care încearcă să gândească în perspectivă și care vrea să ia părțile bune din toate experiențele pe care le trăiește", a spus Nadal, la sosirea în țara natală, citat de eurosport.co.uk.
Nadal va lua acum o pauză de aproximativ 2-3 săptămâni, astfel încât ruptura abdominală să se vindece. Apoi, planul este să fie prezent la Montreal, turneu ce debutează pe 5 august, cu meciurile din calificări. Dacă nu va fi la 100% din punct de vedere fizic pentru turneul canadian, Rafa speră să joace la Cincinnati, o săptămână mai târziu.
Marele obiectiv al lui Nadal în acest final de sezon va fi US Open, unde țintește al 5-lea titlu și al 23-lea trofeu de Grand Slam. După Roland Garros, cucerit de 14 ori, competiția de la Flushing Meadows i se potrivește cel mai bine ibericului, pentru că e una destul de lentă. În măsura în care se va impune la New York, Rafa se va consola cu faptul că nu a pierdut vreun meci în turneele de Grand Slam, în 2022, deși Marele Șlem a rămas un vis interzis.
Wimbledon
Berrettini a trecut prin "infern", după COVID-19: "Nici nu am putut să mă uit la Wimbledon"
18/07/2022 LA 08:34
Wimbledon
Ubi Tennis a ales cele mai tari ținute de la Wimbledon. Ce au scris despre cum s-a îmbrăcat Halep
16/07/2022 LA 12:47