Articol scris de Tibi Munteanu
Foștii tenismeni, Alex Corretja și Mats Wilander consideră că italianul de 20 de ani nu este favorit în această confruntare, însă cu siguranță îi poate crea mari probleme favoritului numărului 1 la câștigarea turneului, mai ales datorită formei de care a dat dovadă în prima săptămână de Wimbledon, când i-a eliminat pe Stan Wawrinka, Mikael Ymer, John Isner și un alt puști minune al tenisului masculin, Carlos Alcaraz.

Șansa lui Sinner, în opinia lui Corretja

Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35
Ambii specialiști sunt de părere că Sinner îi poate pune mari probleme lui Djokovic dacă va repeta jocul bun făcut în optimi în fața lui Alcaraz, pe care l-a învins în patru seturi, scor 6-1, 6-4, 6-7 (8-10) și 6-3.
Fostul număr doi mondial, Alex Corretja, a descris jocul lui Sinner din optimi ca fiind unul foarte agresiv, cu un serviciu mult îmbunătățit, mișcare bună și lovituri puternice de forehand și backhand.
"Contra lui Novak problema ar fi că joacă împotriva unui jucător cu un stil asemănător, dar cu mult mai multă experiență și cu un serviciu mai consistent. Cred că Jannik trebuie să-și facă jocul, dar și cu o mică variație, pentru că altfel i-ar fi foarte dificil. Dacă Novak prinde ritmul adversarului, atunci va fi de neoprit.
Cred că meciul va fi mai mult în mâinile lui Djokovic, dar sunt bucuros să văd că Jannik și-a îmbunătățit jocul în general. Servește și lovește din voleu din când în când, vine la fileu, dar a avut de asemenea și câteva scurte. Părerea mea e că trebuie să facă asta și împotriva lui Novak, să forțeze pe serviciul doi al sârbului și să nu-l lase să se simtă confortabil pe teren, pentru că altfel va fi foarte dificil.Vom vedea cum va merge, dar cred că va fi foarte, foarte dificil să-l învingă pe Djokovic.", a spus Corretja.

Wilander nu-l vede capabil pe Sinner să treacă mai departe

Mats Wilander nu vede loc de surprize în partida de azi, chiar dacă pe italian îl recomandă câteva rezultate mari în 2022.
"Nu sunt sigur dacă Jannik are suficientă forță pentru a-l deranja pe Novak. Da, are suficientă forță să-i bată pe John Isner și Carlos Alcaraz care, evident, l-a învins pe Novak pe zgură, la Madrid. Totuși, cinci seturi la Wimbledon pe terenul central împotriva lui Djokovic? Adică, trebuie să fii bun, pentru că sunt atât de multe lucruri diferite și trebuie să câștigi puncte în atât de multe moduri diferite, pentru că nu e suficient doar să lovești mingea și să lupți din greu împotriva lui Novak.
Trebuie să fie ceva mai mult dacă vrei să ai o șansă să câștigi. Cea mai bună atitudine este să intri și să joci ceea ce trebuie și asta sunt sigur că va face Sinner. Sunt sigur că va juca așa cum știe mai bine, dar și că va încerca câteva lucruri, cum ar fi serviciul și voleul din când în când și va încerca să-i perturbe ritmul lui Novak.
Dar, în general, cel mai probabil este un meci în care Djokovic este ceva mai bun la majoritatea aspectelor. Sinner s-a îmbunătățit atât de mult cu fiecare meci aici și dacă va lovi suficient de tare, e posibil să vedem o surpriză.
Știm că Sinner se va apăra în cea mai mare parte a timpului, dar este foarte puțin probabil să reziste timp de 5 seturi, asta dacă italianul va câștiga.
Va fi total neașteptat ca Sinner să nu aibă nicio șansă sau dacă nu câștigă un set, ori măcar să ia 5 game-uri într-un set sau să joace un tie-break. Cred că ar fi puțin mai surprinzător să vedem un tipar de meci simplu, decât să ia Jannik un set.", a explicat Mats, de 7 ori câștigător de turnee de Grand Slam.
Duelul de azi va fi cel de-al treilea dintre ocupanții locurilor 3 și 13 în clasamentul ATP, Nole fiind cel care s-a impus până acum. Prima oară s-au întâlnit în ianuarie 2021, când italianul a pierdut meciul de un singur set cu 6-3, iar a doua oară a învins tot sportivul sârb, în aprilie 2021, la Monte Carlo.
În două seturi, scor 6-4, 6-2 s-a impus atunci Djokovic, care era liderul mondial, însă Sinner și-a ridicat cu mult nivelul de la acea vreme, intrând chiar în top 10 ATP în cursul anului precedent.
https://i.eurosport.com/2022/07/04/3404166.jpg
Wimbledon
Berrettini a trecut prin "infern", după COVID-19: "Nici nu am putut să mă uit la Wimbledon"
18/07/2022 LA 08:34
Wimbledon
Ubi Tennis a ales cele mai tari ținute de la Wimbledon. Ce au scris despre cum s-a îmbrăcat Halep
16/07/2022 LA 12:47