Problemele cauzate de sindromul Muller-Weiss l-au forțat pe Nadal să evolueze la Roland Garros cu injecții care i-au amorțit total piciorul astfel încât să nu mai simtă durerea.
"A fost o situație unică care mi-a dat emoții incredibile", a explicat "Matadorul", după titlul de la Paris, anunțând totodată că va începe o nouă terapie care va da o senzație de amorțeală de durată, fără a fi nevoie de injecții. "Va fi o injecție cu radiofrecvență pe nerv și vom încerca să-l ardem puțin. Să creez impactul pe care îl am acum asupra nervului pentru o perioadă lungă de timp. Dacă funcționează, voi continua. Dacă asta nu funcționează, atunci va fi o altă poveste. Și apoi trebuie să-mi răspund, trebuie să mă întreb dacă sunt gata să fac un lucru major fără a fi sigur că lucrurile merg corect, de exemplu, o intervenție chirurgicală majoră care nu îmi garantează că voi putea fi din nou competitiv. Deci, să facem pas cu pas, așa cum am făcut toată cariera mea de tenis", a punctat ibericul.

Nadal ar trebui să își reia antrenamentele la finalul acestei săptămâni

Wimbledon
Alcaraz, lecție de fair-play, la Wimbledon! I-a cedat punctul adversarului, deși trebuia rejucat
ACUM 2 ORE
Rafa a fost ieri prezent la Barcelona pentru noul tratament, iar azi, la sosirea în Manacorul de baștină, fanii au rămas șocați să îl vadă pe cel mai titrat jucător din istorie în cârje.
Este doar o metodă de a îi proteja piciorul lui Nadal pe termen scurt, au dat asigurări reprezentanții acestuia, care au mai punctat că jucătorul a fost vizitat miercuri de medicul său personal, Ángel Ruiz-Cotorro. Este prematur să se dea un verdict în legătură cu utilitatea acestui nou tratament, dar în câteva zile vom ști cu siguranță dacă acesta a dat rezultate și dacă Rafa va putea juca la Wimbledon.
Nadal va petrece acum 3 sau 4 zile cu activitate fizică normală de întreținere, după care ar trebui să reia antrenamentul pe teren. Cu condiția ca răspunsul piciorului să fie pozitiv. "Nu excludem ca un al doilea tratament să poată fi efectuat în funcție de evoluția avută în săptămâna următoare", se arată într-un comunicat făcut de ofițerul de presă al lui Nadal și preluat de Mundo Deportivo.
În concluzie, există un optimism temperat în rândul apropiaților lui Nadal, dar un asemenea luptător ca marele campion iberic cu siguranță că nu va capota. Rămâne de văzut, totuși, dacă terapia nouă îi va permite să poată să fie prezent la Wimbledon, unde "Matadorul" ar avea șansa să lupte pentru al 3-lea Grand Slam la rând.
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie și e în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Alexander Bublik a servit de 6 ori "din mână", într-un singur game! Kyrgios, reacție savuroasă
ACUM 2 ORE
Wimbledon
Alcaraz defilează la Wimbledon! Ibericul l-a învins lejer pe Oscar Otte și s-a calificat în optimi
ACUM 4 ORE